Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК “Газ України” підтримує підвищення тарифів на транспортування та постачання природного газу для облгазів
Автор: Станислав Власенко      Дата: 17.04.2004 11:49


     ДК “Газ України” підтримує наміри Національної комісії регулювання електроенергетики України щодо перегляду в напрямку збільшення тарифів на транспортування та постачання природного газу підприємствам із газопостачання та газифікації (облгази). Зміна тарифів дозволить покращити фінансові результати роботи цих підприємств.
     
     ДК “Газ України” неодноразово наголошувала на важливості підняття тарифів для облгазів до рівня рентабельності. Це дозволить зменшити рівень збитковості підприємств із газопостачання та газифікації. Зміна тарифів також позитивно вплине на якість роботи облгазів та стабілізує їх економічний стан.
     
     За підсумками роботи у 2003 році облгази зазнали збитків на суму 329,6 млн. грн. Це на 87 млн. більше, ніж становила сума збитків у 2002 році. Подальше стримування росту тарифів поставило під загрозу розвиток інфраструктури підприємств із газопостачання та газифікації. Оперативне втручання НКРЄ сприятиме виведенню облгазів із кризи, яка була зумовлена тим, що протягом останніх декількох років тарифи на транспортування і постачання для більшості облгазів не переглядалися.
     
     Практично у всіх облгазах у минулому році зросли обсяги транспортування газу, протяжність газопровідних мереж, кількість газифікованих сіл та міст, що призвело до збільшення собівартості затрат на транспортування та постачання природного газу. Згідно розрахунків ДК “Газ України” цього року обсяги транспортування газу через ВАТ з газопостачання та газифікації будуть зростати.
     
     Підвищення тарифів дозволить облгазам впорядкувати затрати на матеріальні витрати, оплату праці, соціальні нарахування, послуги автотранспорту, оренду, комунальний податок, податки за рахунок собівартості, плати за землю тощо. Прибутковість тарифів позитивно впливатиме на вчасну виплату заробітної плати та дозволить облгазам дбати про соціальний захист своїх працівників. Середня зарплата працівників підприємств із газопостачання та газифікації, яку має врахувати НКРЄ під час встановлення тарифів, у 2003 році склала 626 грн. (у 2002 р. зарплата становила 526 грн.).
     
     
     Довідка: Витрати облгазів на постачання природного газу у 2003 р. склали 37 млн. грн., витрати на транспортування газу – 157 млн. грн. Середній тариф на транспортування природного газу становить 23,4 грн. за тис. м.3, середній тариф на постачання – 10 грн. за тис. м3. Загальна чисельність працівників у облгазах складає 79 тис. осіб. В Україні діє 55 ВАТ із газопостачання та газифікації.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2785 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 999
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика