Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У березні енергокомпанії вперше повністю розрахувалися за природний газ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 09.04.2004 08:45


     Енергогенеруючі компанії, що входять до складу Мінпаливенерго у березні оплатили понад 99% вартості отриманого природного газу. Повні розрахунки генерації мають місце вперше за період договірних відносин між ними та ДК “Газ України” (2000-2004 рр.).
     
     Енергогенеруючі компанії також сплатили 29 млн. грн. боргу, що був накопичений протягом минулого року. Загалом, рівень розрахунків підприємств Мінпаливенерго за перший квартал досяг 92%. У порівняні з першим кварталом минулого року оплата енергогенеруючих підприємств Мінпаливенерго зросла на 58,4%.
     
     Кардинальне покращання платежів підприємств Мінпаливенерго після зміни керівництва міністерства підтверджує припущення про адміністративне стримування платежів, що існувало раніше.
     
     Жорстка позиція ДК “Газ України” щодо повноти та своєчасності оплати газу, що полягала у відновленні постачання палива лише після оплати поточних боргів, також принесла відповідні результати.
     
     Обсяг споживання палива генераціями скоротився до обсягів, які підприємства змогли реально оплатити (з 1,6 млрд. м3 газу до 824 млн. м3). При цьому, якщо за перший квартал минулого року генерації сплатили 153.4 млн. грн. (33% від вартості газу), то в 2004-му – 217 млн. грн (92.2%).
     
     ДК “Газ України” в цілому вдалося припинити безоплатне і безвідповідальне споживання газу з боку підприємств Мінпаливенерго. Тепер енергокомпанії споживають лише той обсяг газу, який вчасно оплачують.
     
     Жорстка політика ДК „Газ України” стосовно боржників дала свої результати і в стосунках з підприємствами теплокомуненерго. Протягом опалювального сезону 2003-2004 рр. середній показник оплати ТКЕ за спожитий газ зріс із 55% до 70%.
     
     Довідка: Станом на 1 квітня заборгованість енергогенеруючих компаній Мінпаливенерго за 2003 р. становить 92 млн. грн. Станом на 1 січня 2004 р. заборгованість енергогенеруючих підприємств за спожитий у 1998-2003 рр. природний газ перевищує 1,2 млрд. грн.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2406 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 987
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика