Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Непрогнозована зустріч
Автор: Сергій Гайдук      Дата: 16.10.2013 10:36


     Харитон Затятий наївно вірив гороскопам. Він читав їх регулярно, ретельно відшукував свій знак Терези, приймаючи за чисту монету все написане. У переважній більшості випадків обіцяні у них блага, матеріальні винагороди, запаморочливі успіхи від кар’єрного росту, холостякам (а він таким був), знайомство зі своїми судженими, не справджувались. Та наперекір здоровому глузду, довірливий Харитон, продовжував слідувати віщуванням гороскопів.
      Якось у відділі реклами, де він працював вже понад десять років звичайним менеджером, звільнилася вакансія начальника. З поважною причини керманичка пішла у декретну відпустку. Напередодні цієї події, Затятий уважно вивчив максимальну кількість гороскопів, де його знаку пророкували зміни на краще. «На цьому тижні ваш директор зверне на вас увагу, підвищить на посаді, розуміється, з підвищенням зарплатні». Та на великий смуток Харитона та інших, які сподівалися, на цю посаду призначили найнедосвідченішого співробітника з десяти, який ані в стратегії, ані в тактиці рекламної справи не розумівся, а лише доводився директору двоюрідним племінником. Затятий, не зважаючи на такі невідповідності, залишався патріотом гороскопів.
      У жовтні йому виповнювалося 42, а він так і не одружився. Вчергове, знайомлячись з гороскопами на наступний тиждень, Харитон прочитав: «Зорі вдало розташувалися, сформувавши сузір’я так, підморгують і вказують вам шлях, щоб ви не пройшли повз і обов’язково зустріли свою половинку». Затятий надихнувся цим прогнозом. Підстриг нігті, поголився, причепурився, щодня одягав чисту сорочку, ходив в найкращому костюмі з двох, які мав у гардеробі, навіть у зв’язку з цією хвилюючою подією купив дорогий одеколон, та доленосної зустрічі так і не сталося. З притаманною для Терезів властивістю знаходити в будь-яких життєвих ситуаціях, Харитон після чергової невідповідності обіцяного з реальністю, трохи засумнівався у правдивості гороскопів.
      Юлія Фоміна допоки не стала дорослою, теж довіряла астрологам, але в ім’я торжества здорового глузду припинила вірити, ставлячись до них як до нісенітниці, що засмічує свідомість і підсвідомість. По знаку Зодіаку вона була Рак. Усім характеристикам даного знаку вона відповідала. Була ідеальною господаркою, розумною, чутливою і змістовною, люблячою домашній затишок. Юля працювала в комерційного банку касиром. У липні їй виповнилось 35, та дружиною вона ще ніколи не була. Чоловікам вона подобалась, та, так вже виходило, що вони не подобались їй. Подруги Юлі неодноразово намагалися знайомити її з друзями-колегами своїх чоловіків, та їхні благі наміри не мали жодного ефекту.
      Напередодні свого 45-ліття, Харитон вирішив взяти відпустку, зїздити в оксамитовий сезон до моря. В туристичній агенції йому порадили відпочити в Болгарії. Варна, виявилася напрочуд гарним курортним містом, де він з насолодою подовгу купався у морі, засмагав і розкошував відпочинком.
      Фоміну в Болгарію запросила за компанію подруга Настя. У Юлиному житті поїздка за кордон і до моря були вперше. Вона раділа по-дитячому болгарському сонцю, солоній воді, неабиякій архітектурі пансіонатів.
      Виходячи з моря, вона наступила на щось тверде, відчувши біль у лівій стопі. Дівчина злякано закричала. Поряд опинився Харитон, який схопив руками струнке тіло і виніс його з води, як справжній рятувальник. На Юлиній нозі висів середніх розмірів краб, міцно стискуючи клешнею великий палець. Затятий спритно розціпив кінцівку ракообразного і відніс потерпілу до найближчого рятувального поста, де їй надали першу медичну допомогу.
      Красно дякую, вам, сказала сором’язлива Фоміна. – Хотілось б знати ім’я людини, яка мене врятувала?
      Харитон, трохи заминаючись, назвався герой. – А, вас як звати?
      За п’ять днів після свого повернення додому, в аеропорту Харитон зустрічав Юлю, тримаючи в руці скромний букет із барвистих айстр. Він вже знав, які квіти подобаються його дівчині. За місяць вони побралися. Дата весілля співпала з днем народження Затятого. До гороскопів цей факт не мав жодного значення. До слова, Рак і Терези не сумісні один з одним.
     


Автор: Сергій Гайдук прочтений: 2975 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 9414
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика