Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Злети і падіння Курочки
Автор: Сергій Гайдук      Дата: 14.06.2013 13:17


     Кар’єра Тараса Курочки розпочалася несподівано стрімко для нього самого. Відбулося це під час зустрічі однокласників. Один з його шкільних приятелів, Петро Стріха, на ґанку кафе, де вони святкували зустріч, добряче захмелівши, голосно розповідав про власні досягнення на ниві підприємництва. Буцімто йому вдалося своїми ідеями зацікавити кількох товстосумів, які щедро підтримали створену ним неприбуткову громадську організацію… із захисту каліфорнійського черв’яка. Після почутих слів, Тарас разом з кількома присутніми однокласниками, розсміялися. Та «видатний» громадський діяч так захопився, що не звернув уваги на кепкування слухачів і продовжував оповідати.
      Організація створена з метою об’єднання громадян, які пов’язані спільними інтересами щодо захисту хробаків від жорстокого поводження, втілення ідеї гармонійного та цивілізованого співіснування людей і черв’яків.
     Далі йшлося про те, як Стріха із багатими спонсорами, на цих хробаках заробили шалений капітал, створивши при організації приватне підприємство, яке продавало черв’яків фермерам для вироблення цінного добрива – біогумусу.
     Саме дивакувата, на межі гротеску розповідь однокласника й наштовхнула Курочку на широкий неходжений шлях абсурдних ідей. Повернувшись додому він почав вигадувати напрямок майбутнього екологічного руху, обґрунтовувати його мету. Перебравши безліч варіантів піонер контрастних ідей зупинився на створенні громадської організації з захисту … колорадських жуків.
     У міністерстві юстиції, спочатку бурхливо відреагували, не приховуючи відвертого здивування, несподіваному напряму діяльності, та Курочка зміг обґрунтувати свої наміри тим, що люди своєю запеклою боротьбою з цими шкідниками, застосовуючи жахливі отрутохімікати, у найближчому майбутньому знищать популяцію цього виду, і що ще вчора настав час, коли треба їх захистити, бо незабаром доведеться їх вносити до «Червоної Книги». Крім того, він переконував, що шкідливі отруйні засоби, якими знищують жуків, шкодять не тільки паразитам, а й ґрунтам, різноманітним сільськогосподарським культурам, рослинам, і взагалі довкіллю. У перших аргументах було більше фантастики, ніж реального стану з жуками, з якими городники втомилися «воювати», а от в останніх доводах, майбутній діяч був стовідсотково правий. Реєстратори схвалили наміри суб’єкта, який бажає захищати й рятувати екологію, бо й самі були добросовісними природолюбами, і прихильно ставилися до всіх, хто дбав про навколишнє середовище.
     Активну діяльність Курочка розпочав із підбору кадрів, залучивши до справи фахових експертів, які встановили жорсткий екологічний контроль над виробниками і торгівцями отруйних засобів. «Алхіміки» й продавці дотепер, не надто переймалися складовими розчинів проти колорадських жуків, додаючи до них багато заборонених інгредієнтів. Та коли відчули шалений тиск перевірок і штрафів, змушені були шукати вихід із ситуації.
     Статки підприємливого Тараса зросли в десятки разів у порівнянні з невеличким окладом звичайного економіста заводу, де після інституту він працював довгих десять років. Дружина Леся, щиро раділа таким кардинальним змінам на краще їхнього життя, та все ж її душу гризли сумніви. Якось досить швидко в чоловіка пішли справи вгору, щось тут не так? З одного боку вона гордилася Тарасом, його, як з’ясувалося, прихованими підприємницькими здібностями, з іншого – неспокій краяв її серце. Як відомо, жіноча інтуїція більш чуйніша, ніж чоловіча.
     Падіння Курочки відбулося так само стрімко як і злет. Запаморочення від успіхів приспало притаманну Тарасу обережність. Виробники і торгаші, коли їхні нечесні маніпуляції викривали експерти, йшли до керівника громадської організації курочки, щоб якось «вирішити» проблему. Очільник одержував відкуп від штрафу, чим надавав непорядним підприємцям безкарно й надалі діяти. Про хабарництво Курочки дізналися правоохоронні органи. Один з підприємців після складання протоколу про порушення, зателефонував Тарасу і домовився про зустріч з ним у парку. Міліціонери завчасно замаскувалися і чатували у кущах на екологічного діяча. Затримання корупціонера відбулося блискавично і досить професійно під час отримання ним хабара. Його позбавили волі на три роки, з конфіскацією всього майна.
     Дружина Леся дочекалася умовно-дострокового звільнення за зразкову поведінку Тараса через два роки. Увесь термін відбування покарання Курочка провів у роздумах, спогадах та праці. Час від часу згадував не злим тихим словом свого однокласника Стріху, який, до речі, й нині залишався успішним підприємцем і громадським діячем. На наступну зустріч однокласників Тарас не приїхав.
     


Автор: Сергій Гайдук прочтений: 2997 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 9071
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика