Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Руководить - это значит не мешать хорошим людям работать. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

АЕК
Автор: Станислав Власенко      Дата: 24.02.2004 08:48


     Дочірня компанія "Газ України", що входить до складу НАК "Нафтогаз України" стурбована пасивною позицією АЕК "Київенерго", яка намагається затягнути процес ліквідації боргу за спожитий природний газ.
     Станом на 19 лютого АЕК "Київенерго" оплатило лише 72,9% спожитого газу. З початку року "Київенерго" спожило 703,3 млн. м3 газу на суму 121 млн. грн. Тим часом борг столичної енергокомпанії поступово зростає і складає 45,8 млн. грн.
     ДК "Газ України" із розумінням поставилася до поєднання двох факторів - тимчасових економічних проблем у „Київенерго" та різкого зниження температури у столиці, - які призвели до нарощування споживання газу і падіння рівня оплати з боку "Київенерго". Керівництво Компанії зробило крок назустріч енергетикам і відкликало доручення про припинення газопостачання столичній генерації. Таким чином ДК „Газ України" власними силами зняла соціальну напругу, яка виникла з вини АЕК „Київенерго".
     У зв'язку із цим, в лютому 2004 року ДК „Газ України" фактично дозволила АЕК „Київенерго" споживати газ не лише без оплати заборгованості за січень 2004 року, але й не отримавши з боку генерації жодних гарантій повної та своєчасної оплати поточного споживання газу. Проте АЕК "Київенерго" використала цю ситуацію для того, щоб й надалі здійснювати оплату перед ДК "Газ України" за спожите паливо згідно власної системи розрахунків. Внаслідок недотримання столичною генерацією взятих на себе зобов'язань і систематичного зриву виконання умов договору з Компанією, борги АЕК "Київенерго" збільшуються.
     Неспроможність АЕК "Київенерго" вчасно розраховуватись за газ та перейти на альтернативні види палива, такі як мазут, свідчать про готовність столичної генерації до проведення опалювального сезону у м. Києві виключно за рахунок природного газу. У разі подальшого ігнорування київською енергокомпанією вимог законодавства щодо виконання умов договору, ДК "Газ України" вживатиме жорстких заходів, навіть до розірвання договору з АЕК "Київенерго".
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2941 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 892
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика