Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Руководить - это значит не мешать хорошим людям работать. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК “Нафтогаз України” продовжитьвзаємовигідне співробітництво з Іраком
Автор: Станислав Власенко      Дата: 03.02.2004 08:18


     НАК “Нафтогаз України” висловлює свою стурбованість повідомленнями іракських ЗМІ про пільгову закупівлю Компанією в Іраку 8 мільйонів баррелів іракської нафти в період правління Саддама Хусейна.
     
     Компанія розглядала та розглядає свою участь в проектах в нафтогазовій галузі Іраку виключно як комерційну діяльність. В період 2000-2002 років між НАК “Нафтогаз України” та State Oil Marketing Organization (SOMO) було укладено три контракти на купівлю нафти, в тому числі:
     - контракт № М-08/188 від 9 жовтня 2000 року, що не був реалізований, нафта за яким не відвантажувалася, а оплата за неї не була здійснена;
     - контракт № М-10 / 41 від 7 серпня 2001 року на закупівлю 2 млн. барр. нафти;
     - контракт від 10 лютого 2002 року (без номера) на закупівлю 1.5 млн. барр. нафти.
     
     Таким чином, Компанія придбала 3.5 млн. барр. нафти, а не 8 млн., як зазначається у публікаціях іракських ЗМІ. Усі контракти укладалися за “Стандартною ціною SOMO, що узгоджувалася з ООН”. Закупівля нафти здійснювалася у рамках програми Організації Об’єднаних Націй “Нафта в обмін на продовольство” та були відповідним чином схвалені Комітетом Ради Безпеки ООН (комітет 661).
     
     НАК “Нафтогаз України” й надалі розвиватиме взаємовигідне співробітництво з Республікою Ірак, розглядаючи його у площині комерційної діяльності.
     
     4 лютого 2004 року НАК “Нафтогаз України” планує провести презентацію можливостей нафтогазового комплексу для американських експертів та співробітників посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Планується участь у презентації посла США п. Джона Хербста. Метою презентації є сприяння участі українських підприємств у відбудові Іраку.
     
     В ході презентації американським дипломатам та експертам будуть представлені матеріали щодо можливостей дочірніх підприємств Компанії з розвідки та видобутку нафти і газу, транспортування та переробки енергоносіїв. В презентації візьмуть участь підприємства суміжних галузей – будівельні, трубопрокатні, машинобудівні та інші. Компанія переконана, що активізація співробітництва між Україною та Іраком у енергетичній сфері буде взаємовигідною.
     
     Довідка: Голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Бойко та голова правління PGNiG Марек Косовський підписали меморандум про створення спільного підприємства для робіт в Іраку 23 жовтня 2003 р. у Варшаві.
     9 грудня 2003 р. заступник голови правління “Нафтогазу” Костянтин Фролов здійснив робочу поїздку до Варшави, під час якої передав віце-президенту польської компанії PGNiG проект статутних документів спільного підприємства між “Нафтогазом” та PGNiG.
     Основним завданням спільного підприємства стане оцінка стану нафтової і газової інфраструктури Іраку, відновлення газо- і нафтопроводів, потужностей по зберіганню і перевалці нафти. Передбачається, що роботи будуть вестися на території польського сектору відповідальності в Іраку, площа якого складає близько 80 тис. км.
     10-11 грудня заступник голови правління “Нафтогазу України” Костянтин Фролов у складі офіційної української делегації на чолі з Міністром іноземних справ Костянтином Грищенко відвідав Ірак. Керівники Тимчасової адміністрації та Правлячої Ради Іраку висловили підтримку намірам НАК “Нафтогаз України” взяти участь у тендерах на отримання субконтрактів на відбудову Іраку, а також ініціативі компанії зі створення СП для робіт у польському секторі відповідальності.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2156 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 859
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика