Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Про сплату внесків на пенсійне страхування суб'єктами підприємницької діяльності
Автор: Станислав Власенко      Дата: 24.01.2004 11:34


     Інформаційний лист
     Про сплату внесків на пенсійне страхування суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований та единиц податки)
     Враховуючи численні звернення суб'єктів підприємницької діяльності, які застосовують спрощену систему оподаткування, з метою уникнення подвійної сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в зв'язку з набуттям чинності з 1 січня 2004 року Закону України від 09.07.2003 № 1058 "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (далі - Закон) повідомляємо наступне.
     Спрощена система оподаткування запроваджена Указом Президента України від 03.07.1998 № 727 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва"(в редакції Указу від 28.06.1999 № 746) (далі - Указ), виданого відповідно до пункту 4 Перехідних положень Конституції України.
     Зазначеним Указом передбачено, що суб'єкт малого підприємництва, який сплачує єдиний податок, не є платником збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.
     В тон же час, відповідно до вищезазначеного Закону, починаючи з 1 січня 2004 року, всі роботодавці повинні сплачувати внески на пенсійне страхування за найманих працівників на загальних підставах. Разом з тим, Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", як і іншими законами, зміни до Указу не можуть бути внесені, крім спеціального закону щодо спрощеної системи оподаткування, як це передбачено пунктом 4 Перехідних положень Конституції України.
     Слід зазначити, що підпунктом 7 пункту 14 Розділу XV Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" передбачено надання па розгляд Верховної Ради України пропозицій щодо сплати страхових внесків у фіксованому розмірі фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований та єдиний податки), та членами сімей зазначених фізичних осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, а також щодо вилучення із законодавства про спрощену систему оподаткування положень, які стосуються спрямування коштів до Пенсійного фонду України.
     Оскільки, на сьогодні, відповідні зміни до законодавства про спрощену систему оподаткування щодо положень, які стосуються спрямування коштів до Пенсійного фонду України, не внесені та з метою недопущення подвійної сплати внесків до Пенсійного фонду, вважаємо, що норми вищезгаданого Закону не можуть бути поширеними на суб'єктів спрощеної системи оподаткування до моменту законодавчого врегулювання цих питань шляхом прийняття спеціального закону про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва.
     Таким чином, з 1 січня 2004 року до внесення відповідних змін до законодавства України суб'єкти підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований та єдиний податки) сплачують внески до Пенсійного фонду України згідно з нормами законодавчих та нормативно-правових актів, якими запроваджені зазначені режими оподаткування, а саме Указу Президента України від 03.07.1998 № 727 '"'Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" та Декрету Кабінету Міністрів України від 26.12.1992 № 13-92 "Про прибутковий податок з громадян".
     Голова І.Г. Богословська
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2982 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 847
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика