Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Україна та Туркменістан остаточно узгодили умови Контракту на постачання природного газу на 2004 рік
Автор: Станислав Власенко      Дата: 17.12.2003 09:04


     Україна та Туркменістан остаточно узгодили умови Контракту на постачання природного газу на 2004 рік. У ході візиту української делегації до Ашгабату 11-12 грудня голову правління НАК “Нафтогаз України” Юрія Бойка прийняв Президент Туркменістану Сапармурат Ніязов. Під час зустрічі сторони відзначили чітке виконання Туркменістаном та Україною зобов’язань з поставки природного газу та розрахунків за нього.
     
     Туркменська сторона висловила задоволення ходом погашення боргу перед Туркменістаном за спожитий у попередні роки природний газ. Юрій Бойко запевнив Сапармурата Ніязова у тому, що Компанія здійснить остаточне погашення боргів 1999-2001 років протягом найближчих кількох місяців.
     
     Довідка: Угоду купівлі-продажу природного газу на 2004 рік 11 липня підписали Сапармурат Ніязов та голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Бойко. Умови поставок та оплати природного газу залишилися незмінними у порівнянні з 2003 роком. Згідно угоди, ДТК «Туркменнефтегаз» в 2004 році поставить НАК «Нафтогаз України» 31.5 млрд. кубометрів природного газу. Крім того, в Україну буде поставлено 4.5 млрд. м куб. газу в рахунок сплати за виконані українськими постачальниками і підрядними організаціями в Туркменістані інвестиційні проекти.
     
     Ціна природного газу на 2004 рік зафіксована на рівні $44 за тисячу кубометрів на кордоні Туркменістану та Узбекистану. Половина вартості газу оплачується грошовими коштами, половина – зустрічними поставками матеріально-технічних ресурсів українського виробництва.
     
     Поставки туркменського газу в Україну здійснюються відповідно до Міждержавної угоди на 2002-2006 роки, підписаної Президентами двох держав. Туркменістан є найбільшим постачальником газу для України: в поточному році частка його поставок у газовому балансі країни досягне 45%. Україна – найбільший покупець туркменського газу.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2768 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 787
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика