Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Обмеження газопостачання АЕК “Київенерго” викликане невиконанням цією компанією зобов’язань та неповними розрахунками за газ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 21.10.2003 12:14


     14 жовтня 2003 року ДК “Газ України” у зв’язку із систематичним зривом графіку платежів та невиконанням зобов’язань по сплаті боргів попередніх періодів ухвалила рішення про обмеження газопостачання АЕК “Київенерго” на 30%. Поставки природного газу “Київенерго” буде відновлено лише у випадку повного погашення нею поточної заборгованості перед ДК “Газ України” протягом 5 днів.
     
     Станом на 16 жовтня борг АЕК “Київенерго” за спожитий з початку року природний газ досяг 46,2 млн. гривень, або понад 10% від поставленого їй газу. ДК “Газ України” спростовує заяву АЕК “Київенерго” про повні поточні розрахунки як таку, що не відповідає дійсності. Загальна заборгованість АЕК “Київенерго” складає 96,8 млн. гривень.
     
     АЕК “Київенерго” систематично ігнорує виконання взятих на себе зобов’язань. Лише 3-го жовтня представники ДК “Газ України” та АЕК “Київенерго” провели спільну нараду, за підсумками якої було ухвалено “Протокол про порядок постачання природного газу та розрахунки за нього”. Проте викладені у Протоколі домовленості не виконуються ні в частині оплати поточних поставок газу, ані в частині погашення заборгованості минулих років.
     
     ДК “Газ України” неодноразово попереджала АЕК “Київенерго” про можливість обмеження газопостачання у разі неплатежів за газ. 13 травня Компанія звернулася до Прем’єр-міністра України з проханням доручити АЕК “Київенерго” створити запас природного газу для проведення опалювального сезону у обсязі 2 млрд. м3. Ця пропозиція лишилася без відповіді.
     
     Умовою відновлення газопостачання АЕК “Київенерго” є повне погашення заборгованості 2003 року. У разі, якщо заборгованість не буде врегульовано до 19 жовтня, ДК “Газ України” залишає за собою право знизити ліміт газопостачання до 50% від потреб АЕК “Київенерго”.
     
     ДК “Газ України” розцінює спроби АЕК “Київенерго” перекласти на неї відповідальність за несвоєчасний початок опалювального сезону як бажання керівництва АЕК “Київенерго” уникнути відповідальності за власні прорахунки.
     
     ДК “Газ України” продовжуватиме практику обмеження газопостачання споживачам, що невчасно або неповністю розраховуються за газ.
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2665 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 682
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика