Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Ринок насіння : позитивні зрушення
Автор: Сергей Любченко      Дата: 10.10.2011 18:02


     Ринок насіння : позитивні зрушення
     
     Україна і Турція вивели на новий рівень співробітництво насінних галузей наших країнЗавершився офіційний візит в Україну делегації Об'єднання промисловців і виробників насіння Турецької Республіки (TSÜAB). Протягом 5 днів, з 3 по 7 жовтня 2011, члени делегації провели ряд зустрічей з найважливішими гравцями українського ринку насіння, обговорюючи шляхи розвитку співробітництва, обмінюючись досвідом і оцінюючи інвестиційну привабливість вітчизняного ринку. Під час завершальної прес-конференції між Україною та Туреччиною було підписано Меморандум про довгострокове партнерство між нашими країнами в справі розвитку ринку насіння і організації спільних взаємовигідних проектів. Основною метою відвідування України турецькою делегацією був розвиток співробітництва в насіннєвої галузі, зокрема, для збільшення обсягів торгівлі насінням між нашими країнами. Вибираючи стратегічні напрями розвитку експортних баз насіння на світовому ринку, Туреччина визначила 5 ринків з найбільш привабливим експортним потенціалом, одним з яких була названа Україна. Для досягнення відчутного прогресу в стратегічних напрямах була сформована делегація, яка протягом другої половини 2011 року має відвідати всі 5 країн.Візит в Україну було призначено на період з 3 по 7 жовтня. Делегація налічувала близько 60 осіб, з яких 45 - члени Об'єднання промисловців і виробників насіння Турецької Республіки, а також представники Міністерства харчової промисловості та тваринництва Турецької республіки. Протягом 5 днів відбулися десятки двосторонніх зустрічей представників турецьких фірм у складі делегації з українськими виробниками та дистриб'юторами насіння, а також безпосередньо з фермерами. Для Міністерства аграрної політики України, інших державних і приватних організацій було проведено ряд презентацій насіннєвої галузі Туреччини. Сторони домовилися про збільшення обсягів поставок якісного турецького насіння і оцінили найбільш привабливі інвестиційні проекти в аграрному секторі нашої країни. «Ми задоволені результатами візиту нашої делегації до України, - повідомив Президент TSÜAB Ільхам Озджан Айгюн. - В ході зустрічей з українською стороною було укладено ряд домовленостей, результатами яких стане значне збільшення обсягів співпраці насіннєвих галузей наших країн. Глобальною ж нашою метою є п'ятикратне збільшення експорту турецьких насіння до 2023 року до 500 млн. доларів ».
     Значне збільшення частки Туреччини на світовому ринку насіння є цілком реальним завданням. У світлі глобальних тенденцій, відповідно до яких до 2050 року на Землі буде проживати вже 9 млрд. людей, світовий ринок повинен буде пропорційно рости, щоб уникнути світової продовольчої кризи. Значимість українського аграрного ринку також буде рік від року збільшуватися.
     
     На наступний 2012 турецькі виробники планують експортувати в Україну насіння на 150 млн. доларів, в першу чергу це будуть овочеві насіння. У TSÜAB підкреслюють, що саме минулий цього тижня візит в Україну сприяє виконанню таких амбітних планів. Україна ж, у свою чергу, розраховує в 2012 році відправити на експорт насіння на 10 млн. доларів, в основному пшеницю.Співпраця наших країн є закономірним проявом сучасної тенденції національних насіннєвих галузей - інтеграції зусиль і ресурсів як у виробництві, так і в торгівлі насінням. Країни, які бажають зберегти свої позиції на світовому ринку насіння, не можуть ігнорувати цю тенденцію. Насіннєва галузь Туреччини відома своєю розвиненою інфраструктурою, значними виробничими потужностями і досвідом організації міжнаціональних проектів. У рамках «Програми галузевих делегацій» до кінця 2011 року заплановано ще два візити - до Росії, а також у Боснію і Герцеговину. Нагадаємо, в даний момент основними позиціями, що придбані українськими аграріями в Туреччині є насіння посухостійких соняшнику, кукурудзи та ріпаку. Також в Україні користуються попитом турецькі насіння помідорів, огірків, цибулі, кабачків, динь і кавунів. Всього в Туреччині працює понад 500 насінницьких компаній, кожна з яких не має права експортувати продукцію, не є членом TSÜAB, що гарантує отримання Україна тільки насіння, які відповідають усім міжнародним нормам.Інформаційна довідка Об’єднання промисловців та виробників насіння Турецької Республіки – професійне обєднання в статусі громадської організації, членами членами якої є компанії, що працюють в насіннєвій галузі. Цього року організація проводить низку міжнародних візитів з метою розвитку експорту насіння в рамках «Програми галузевих делегацій та делегацій приймаючих сторін». Окрім України, делегація ОПВН також відвідає з візитами Азербайджан, Росію, Боснію і Герцеговину.
     
     Сергій Любченко
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 3162 оценки: 2 от 1
© Свидетельство о публикации № 6648
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика