Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Ліквідовано наслідки та встановлено причину аварії нафтопроводу ”Дружба” в Закарпатській області
Автор: Станислав Власенко      Дата: 25.09.2003 13:45


     17 вересня 2003 р. о 4 год. 09 хв. ранку внаслідок різкого падіння тиску по першій черзі дільниці Броди-Ужгород нафтопроводу „Дружба” диспетчерською службою ВАТ „Укртранснафта” було зупинено перекачку нафти і о 4 год. 18 хв. лінійні засувки нафтопроводу закрито; водночас було скеровано черговий персонал служби безпеки в район можливої аварії.
     
     Біля селища Підполоззя Воловецького району Закарпаської області на 232 км вищезгаданої дільниці нафтопроводу (діаметр труби 529 мм) було зафіксовано витік нафти, яка потрапила в річку Латориця..
     Відповідно до плану ліквідації аварійних ситуацій негайно по тривозі були підняті та направлені до місця поширення нафти аварійно-ремонтні формування та черговий екіпаж служби безпеки філії „Магістральні нафтопроводи „Дружба” ВАТ „Укртранснафта”; оповіщені керівники підприємства та органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.
     О 4 год. 47 хв. ранку 17 вересня 2003 р. формування Філії „Магістральні нафтопроводи „Дружба” ВАТ „Укртранснафта” почали здійснювати першочергові заходи по ліквідації наслідків аварії.
     О 7 год. 30 хв. цього ж дня для збору нафти, що потрапила в річку, встановлені перші нафтозатримуючі споруди. Загалом на річці Латориця було споруджено 4 дамби з гідрозатворами, 2 дамби з затворами з мішків із соломою, крім того, поверхня річки була перекрита боновими загородженнями. Поширення нафти по річці Латориця було зупинено на першій дамбі, що споруджена на відстані 2 км перед с. Ганьковиці Свалявського району Закарпатської області вище течії ріки Латориця.
     Основна маса нафти була зібрана із водної поверхні до ранку 18 вересня 2003 р. У наступні дні здійснювався збір залишкових кількостей нафти та очистка берегів ріки Латориця на проміжку між місцем виливу та першою дамбою, а також проводився ремонт пошкодженого нафтопроводу.
     Для ліквідації наслідків виходу нафти та ремонту нафтопроводу, крім аварійно-відновлювальних формуваннь ВАТ „Укртранснафта”, були також мобілізовані служби СП „Трансгазбуд”, ВАТ „Фірма „Нафтогазбуд”, ДП „Укртрансгаз”, батальон МНС та Закарпатський зведений загін постійної готовності, усього - понад 370 осіб та більше 150 одиниць техніки, робота яких організована круглодобово.
     В даний час транспортування нафти ведеться на запланованих режимах.
     На підставі проведених розрахунків встановлено, що вихід нафти становив 110 тонн; основна маса нафти зібрана і закачана в нафтопровід. Райдужна плівка, що залишилась в окремих місцях русла річки, зараз ліквідовується за допомогою нафтопоглинаючого сорбенту „Перлина”.
     Причиною витоку нафти став порив нафтопроводу через дефект поздовжнього заводського шва його резервної нитки.
     Злагоджені та оперативні дії працівників ВАТ „Укртранснафта” за сприяння та підтримки суміжних організації, а також органів державної влади та місцевого самоврядування, Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства екології та природних ресурсів, дозволили в максимально короткий термін зупинити поширення нафти, ліквідувати основні наслідки аварії, мінімізувати негативний вплив на навколишнє середовище та умови життєдіяльності населення Закарпаття.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2446 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 658
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика