Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Шебелинський ГПЗ за 7 місяців 2003 року збільшив обсяги переробки на 7,4%, виробництво світлих нафтопродуктів - на 12%
Автор: Станислав Власенко      Дата: 27.08.2003 08:32


     Шебелинський ГПЗ, що є основним виробником нафтопродуктів у структурі НАК “Нафтогаз України”, за 7 місяців поточного року збільшив виробництво нафтопродуктів порівняно з аналогічним періодом 2002 року на 7,9% - до 446,6 тис. тонн. Відбір світлих нафтопродуктів зріс на 4,35%, досягнувши 88,9%, що майже в півтора рази перевищує найкращий показник серед НПЗ України, і значно випереджає середньоєвропейський рівень.
     Шебелинський ГПЗ залишається єдиним підприємством нафтопереробної галузі України, чиї виробничі потужності завантажені на 100%. Нарощування обсягів переробки сировини на заводі потужністю 800 тис. тонн на рік стало можливим завдяки збільшенню видобутку вуглеводневої сировини дочірньою компанією “Укргазвидобування”, в структуру якої входить Шебелинський ГПЗ. З початку року підприємством перероблено 454,3 тис. тонн газового конденсату та нафти, що на 7,42% більше, ніж в минулому році.
     Протягом січня-липня завод продовжував оптимізувати структуру виробництва, нарощувало глибину переробки сировини та зменшувало втрати. Проведення технологічних заходів, спрямованих на збільшення виробництва цінних екологічно чистих автомобільних бензинів та зменшення виробництва дешевших уайт-спіриту, мазуту та скрапленого газу, дозволило збільшити виробництво світлих нафтопродуктів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 12,1% - до 404,3 тис. тонн.
     Зокрема, виробництво бензину А-95 зросло на 29,5% (до 141,7 тис. тонн), дизельного пального – на 35,4% (до 164,3 тис. тонн). Частка високооктанових бензинів у загальному виробництві автомобільних бензинів Шебелинського ГПЗ сягає 60%. Крім того, у 2003 році заводом вироблено 564 тонни бітуму та 441 тонна бітумної мастики.
     Для реалізації нафтопродуктів виробництва Шебелинського ГПЗ НАК “Нафтогаз України” у вересні 2002 року розпочала програму розвитку фірмової мережі АЗС, яка зараз налічує понад 200 станцій у 19 регіонах України.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2669 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 615
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика