Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

За підсумками 7 місяців 2003 року лічильниками обліковувалося понад 65% спожитого населенням газу
Автор: Станислав Власенко      Дата: 27.08.2003 08:32


     За 7 місяців поточного року в житловому фонді України встановлено 218,5 тисяч побутових лічильників газу. Це на 14,0 тис. одиниць більше, ніж за аналогічний період минулого року.
     
     На 1 серпня 2003 року рівень оснащеності лічильниками квартир досягнув 34,7% - в 11,1 мільйонах газифікованих житлових приміщень встановлено 3.85 млн. одиниць побутових приладів обліку газу. З початку поточного року найбільше лічильників було встановлено у Львівській (27.9 тис. одиниць), Луганській (15.3 тис.), Дніпропетровській (12.9 тис.) областях та АР Крим (15,0 тис.). Найменше – у Чернівецькій області та на Волині, де з початку року встановлено лише 3,6 та 2,8 тис. побутових лічильників газу.
     
     Найбільша кількість лічильників встановлена у квартирах, де газ використовується на опалення, оскільки споживання газу цією категорією побутових споживачів є найбільшим. У житловому фонді цих споживачів загалом встановлено більше 3,2 млн. лічильників газу, а рівень оснащеності таких помешкань досягнув 75,4%. Найвищим цей показник є у Чернівецькій (93.4%), Закарпатській (92,7%), Івано-Франківській (88,8%) областях та АР Крим (89,2%). Найменш оснащені приладами обліку газу оселі Харківщини (57,2%).
     
     Станом на 1 серпня 2003 року близько 65% спожитого населенням природного газу обліковується лічильниками. Проте, для квартир з газовою плитою та водонагрівачем середній рівень оснащеності побутовими приладами обліку газу становить лише 10,5%, для квартир з газовою плитою – 9,6%. В житловому фонді цих категорій споживачів загалом встановлено 674 тис. лічильників.
     
     Завершується оснащення приладами обліку газу бюджетних установ та організацій відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.04.00 № 175-р. Станом на 1 серпня 2003 року із передбачених розпорядженням бюджетних організацій, що фінансуються з місцевих бюджетів, приладами обліку газу оснащено 96%. Лічильники встановлено вже у 89% установ, що належать до сфери управління міністерств.
     
     За 7 місяців поточного року у споживачів газу замінено 517 приладів обліку газу з класом точності не гірше 1.0 із 4.1. тис., що потребують заміни, у тому числі:
     
     - на промислових підприємствах – 33;
     - на підприємствах теплокомуненерго – 235;
     - в бюджетних організаціях – 170;
     - на підприємствах компобуту – 79.
     
     Крім того, встановлено 372 прилади обліку газу на підприємствах та установах, де вони взагалі були відсутні.
     
     Кінцевою метою роботи “Нафтогазу України” є створення системи обліку природного газу з високим рівнем достовірності вимірювання при його видобуванні, транспортуванні, зберіганні і споживанні. Створення такої системи підвищить загальну ефективність роботи підприємств “Нафтогазу України” та дозволить зменшити втрати природного газу.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2415 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 614
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика