Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Шебелинський ГПЗ у І півріччі розширив потужності до 800 тис. тонн та збільшив виробництво світлих нафтопродуктів на 8%
Автор: Станислав Власенко      Дата: 18.07.2003 18:07


     Шебелинський ГПЗ, що є основним виробником нафтопродуктів у структурі НАК “Нафтогаз України”, у першому півріччі збільшив виробництво нафтопродуктів на 4,12% - до 373,8 тис. тонн. Відбір світлих нафтопродуктів збільшився на 4,35%, досягнувши 88,8%, що майже в півтора рази перевищує найкращий показник серед НПЗ України, і значно випереджає середньоєвропейський рівень.
     
     Протягом січня-червня підприємство продовжувало оптимізувати структуру виробництва, нарощувало глибину переробки сировини та зменшувало втрати. Наприкінці червня на заводі завершено реконструкцію газофракційної установки № 2, протягом першого півріччя потужності поетапно нарощені до 800 тис. тонн сировини на рік. В ході реконструкції на підприємстві встановлені нові насоси, випаровувачі, а також модернізовано піч. Черговий етап реконструкції дозволить збільшити виробничі потужності до 1 млн. тонн на рік.
     
     Щебелинський ГПЗ залишається єдиним підприємством нафтопереробної галузі України, чиї виробничі потужності завантажені на 100%. Цього вдалося досягти завдяки збільшенню видобутку ГПУ “Полтавагазвидобування” та залученню давальницької сировини. У січні-червні ГПЗ збільшив переробку газового конденсату та нафти на 3,6% – до 380 тис. тонн.
     
     Внаслідок відкриття у вересні 2002 року бітумної лінії в першому півріччі було вироблено 487 тонн шляхових, будівельних та покрівельних бітумів. У поточному році завод також розпочав виробництво бітумної мастики – за січень-червень було вироблено 309 тонн цього нафтопродукту.
     
     Проведення технологічних заходів, спрямованих на збільшення виробництва цінних екологічно чистих автомобільних бензинів та зменшення виробництва дешевших уайт-спіриту, мазуту та скрапленого газу, дозволило збільшити виробництво світлих нафтопродуктів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 8,1% - до 337,21 тис. тонн. Зокрема, виробництво бензину А-95 зросло на 32,41% (до 121,25 тис. тонн), дизельного пального – на 32,32% (до 137,58 тис. тонн). В першому півріччі також вироблено 3,9 тис. тонн бензину А-92, який завод практично не виробляв минулого року.
     
     Нафтопродукти виробництва Шебелинського ГПЗ реалізуються через фірмову мережу АЗС “Нафтогазу України”, яка налічує понад 200 станцій у 19 регіонах України.
     
     Переробка сировини та виробництво нафтопродуктів по Шебелинському ГПЗ
     за перше півріччя 2003 року, тис. тонн
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2514 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 573
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика