Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Когда власть захватывают грабители, мошенники и воры, то последующие грабежи осуществляются уже "по закону". ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК
Автор: Станислав Власенко      Дата: 13.07.2003 14:15


     "Нафтогаз України" має намір істотно збільшити обсяги видобутку природного газу за рахунок активізації геологорозвідувальних робіт та буріння експлуатаційних свердловин. За останні п'ять років Компанії вдалося стабілізувати видобуток газу та збільшити приріст запасів вуглеводнів. До 2007 року Компанія планує досягти обсягу видобутку газу 22 млрд. куб. м на рік.
     
     Українські поклади нафти і газу унікальні за своєю природою. Діапазон їх залягання в земній корі один з найширших у світі - від кількох сотень метрів до понад 7 км. Родовища нафти і газу на території України встановлені практично у всіх стратиграфічних горизонтах: від давніх девонських порід до відносно молодих неогенових. Крім того, надра України містять найрізноманітніші вуглеводні - від тяжких бітумів та в'язких нафт до легких газів та газового конденсату. Аналіз прогнозних ресурсів дозволяє сподіватися на відкриття найближчим часом кількох великих родовищ з запасами не менше 50 млн. тонн умовного палива. На сьогоднішній день Компанія працює на 28 великих родовищах, початкові запаси найбільшого з яких, - Шебелинського, - складали 700 млрд. куб. м газу.
     
     Основні сподівання на відкриття нових родовищ Компанія покладає на розвідку глибоких горизонтів Дніпровсько-Донецької западини, яка є основним нафтогазоносним регіоном України і містить більшість українських запасів вуглеводнів, а також на нові геологічні структури, виявлені на шельфі Чорного моря. Важливою науково-практичною проблемою є розвиток нового для України напрямку геологорозвідувальних робіт - пошук нафти і газу у карбонатних пластах, які містять значні запаси вуглеводнів у багатьох регіонах світу, зокрема в країнах Перської затоки.
     
     Для визначення достовірної ресурсної бази видобутку НАК "Нафтогаз України" здійснює приведення запасів своїх родовищ у відповідність до міжднародно визнаних вимог затвердженої постановою Кабінету Міністрів України Класифікації запасів і ресурсів корисних копалин державного фонду надр. За словами начальника Департаменту з видобування газу та нафти Богдана Крупського, таким чином Компанія буде мати реальне уявлення про те, що вона зможе видобути в перспективі. Роботи будуть закінчені протягом поточного року. Їх результати будуть передані до Державної геологічної служби для проведення експертизи та внесення уточнених запасів до Державного балансу запасів корисних копалин України.
     
     Паралельно з цим "Нафтогаз України" братиме участь у тендерах на отримання ліцензій на геологічне вивчення та промислову розробку родовищ. На думку керівництва Компанії, потужна матеріальна база, професійний кадровий склад "Нафтогазу" та його фінансова стабільність дозволяють розраховувати на перемогу у конкурсах.
     
     Завдяки активізації геологорозвідувальних робіт, Компанія у 2005-06 роках планує нарощувати по 40-50 млн. т умовного палива розвіданих запасів вуглеводнів, що дозволить щорічно збільшувати обсяги видобутку природного газу на 1 млрд. куб. м. Як заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко: "Сьогодні ми починаємо реалізовувати амбіційну програму, яка дасть Компанії можливість більш ефективно використовувати багатства українських надр. Запаси України величезні, і ми відкриємо ще не одне нове родовище".
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2922 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 555
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика