Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК “Газ України” проводить міжнародний семінарщодо запровадження поліетиленових матеріалів у газових мережах України
Автор: Станислав Власенко      Дата: 16.04.2003 12:01


     14-16 квітня 2003 року у м. Вінниця проходить організований ДК “Газ України” Міжнародний семінар “Шляхи та проблеми запровадження полімерних матеріалів і технологій у системах газопостачання України. Досвід зарубіжних країн”. У семінарі візьмуть участь керівники ДК “Газ України”, представники ВАТ із газопостачання та газифікації, делегати із Німеччини, Польщі, Бельгії та інших європейських країн.
     
      На семінарі передбачається, зокрема, обговорення питань запровадження в Україні технологій будівництва та ремонту газопроводів із застосуванням полімерних матеріалів. Вартість газопроводу з поліетиленових труб в 2.5 разів нижче, ніж сталевих, а терміни спорудження – в два-три рази менша. При цьому, нормативний термін амортизації функціонування для поліетиленових труб складає 50 років, тоді як для сталевих – 30 років.
     
     З метою забезпечення більшої ефективності роботи розподільчих газопроводів ДК “Газ України” була розроблена “Програма обстеження та моніторингу технічного стану газорозподільчих мереж на 2003-2007 рр”, якою передбачено обстеження 200 тис км (тобто 80%) газових мереж. Її успішна реалізація передбачає придбання сучасного обладнання та приладів контролю і діагностики технічного стану газорозподільчих мереж на загальну суму 60 млн. грн., а в подальшому – складання планів капітального ремонту газопроводів та об’єктів газового господарства. За результатами проведеного обстеження вже зараз в Україні вичерпаний термін амортизації 12 тис. км газорозподільчих мереж, біля 500 км газопроводів вимагають капітального ремонту, а 55 км – заміни. Найбільшої гостроти ця проблема набула у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Одеській областях, де газорозподільчі мережі збудовані та експлуатуються понад 50 років.
     
     На підставі пропозицій ВАТ із газопостачання та газифікації Компанією розроблена “Програма капітального ремонту розподільчих газопроводів та споруджень на них на 2002-2004 рр.”, вартість робіт за якою складає 128 млн. грн.
     
      На виконання доручення НАК “Нафтогаз України” ДК “Газ України” розроблений проект перспективного плану капітального будівництва та ремонту розподільчих газових мереж з використанням поліетиленових труб на період 2004-2010 рр. Передбачено будівництво 544 км нових розподільчих мереж та капітальний ремонт 352 км газопроводів із заміною сталевих труб на поліетиленові. Для проведення цих робіт необхідно 40 млн. грн.
     
     Довідка: У 2002 році протяжність розподільних газових мереж, що перебувають в експлуатації, збільшилася на 4.5% - з 244.04 тис. км до 255.09 тис. км, в тому числі поліетиленових – з 4.8 тис. км до 8.08 тис. км (3% загального обсягу газопроводів).
     
      Прес-центр
     ДК “Газ України
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 3035 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 509
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика