Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

“Нафтогаз України” у першому кварталі перевиконав податкові зобов’язання
Автор: Станислав Власенко      Дата: 11.04.2003 09:01


     ”Нафтогаз України” продовжує перевиконувати план сплати податків та зборів до Державного бюджету України. За підсумками фінансово-господарської діяльності у першому кварталі поточного року, НАК ”Нафтогаз України” нараховано 1 399,7 млн. грн. податків та зборів. Платежі Компанії за оперативними даними склали 1 525,6 млн. грн. або 109,0% від нарахованого. За відповідний період минулого року ”Нафтогаз України” розрахувався з бюджетом на 60.8%, сплативши 1 345,7 млн. грн.
     
     В умовах зменшення валового доходу і податкових зобов’язань, “Нафтогаз України” вийшов на повне виконання податкових завдань. Завдяки зменшенню податкового тиску на Компанію, зокрема, введенню нульової ставки ПДВ на операції з реалізації імпортованого природного газу, Компанія позбавилася податкових зобов’язань за поставлений споживачам, але не оплачений ними природний газ.
     
     Станом на 1 квітня 2003 року, найбільшої позитивної динаміки досягнуто по сплаті податку на прибуток (209.7% від нарахованого, порівняно з 68% за аналогічний період минулого року) та податку на додану вартість (107.8%, що більш ніж вдвічі перевищує показник 2002 року). Також перевиконані завдання з рентної плати за газ та рентної плати за транспортування нафти.
     
     Компанія планує добитися подальшого підвищення розрахунків з бюджетом шляхом продовження жорсткої політики стосовно неплатників. Тільки у поточному році борги споживачів перевищили 600 млн. грн. Найбільшими неплатниками у 1-му кварталі залишаються енергогенеруючі компанії. Зокрема, “Центренерго” заборгувало Компанії понад 125 млн. грн., “Дніпроенерго” – 87 млн. грн., “Західенерго” – більше 51 млн. грн.
     
     “Навіть за умови зменшення валового доходу Компанії, у першому кварталі нам вдалося сплатити більше податків, ніж торік, – сказав голова правління “Нафтогазу України” Юрій Бойко. – Я вважаю це прямим результатом збільшення ефективності Компанії, її відповідальності перед державою та бюджетом”.
     
     
     За даними Прес-центру НАК “Нафтогаз України”
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2165 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 502
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика