Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Ірак: Операція
Автор: Станислав Власенко      Дата: 31.03.2003 11:11


     Від початку військових дій проти Іраку 20 березня 2003 року Міжнародна Амністія вимагає від усіх учасників конфлікту - як від США та їхніх союзників, так і від Іраку - абсолютної поваги до гуманітарного права захисту цивільних осіб та надання людям доступу до гуманітарної допомоги. У відповідь на масивні бомбардування 5-мільйонної столиці Іраку, Багдаду, Міжнародна Амністія стала вимагати відповідей від уряду США та Великобританії щодо заходів, які застосовуються ними для захисту цивільних осіб, і попередила Великобританію та США, що згідно з міжнародним гуманітарним правом, такі бомбардування мають бути скасовані або призупинені, якщо стане відомо, що вони можуть призвести до жертв серед цивільних осіб.
     Окрім загальних фраз на цю тему Президента США Джорджа Буша та попереджень Секретаря Оборони США Рамсфелда, жодних гарантій організація не почула і не вважає ці заяви такими, що могли б звільнити США від зобов'язань ухилитися від атак, які можуть призвести до жертв серед цивільного населення.
     "Ті, хто розпочав ці військові дії, будуть нести відповідальність, якщо ця акція призведе до порушень прав людини та гуманітарної катастрофи. Ми побоюємося, що будуть зруйновані найнеобхідніші системи постачання для населення, яке поставлено у залежність від гуманітарної допомоги, - заявила Ірена Хан. Генеральний Секретар Міжнародної Амністії.
     "Міжнародна Амністія вважає, що існує реальна загроза, що багато цивільних осіб, у тому числі дітей, можуть померти у разі нерозбірливого застосування зброї або застосування заборонених видів озброєнь".
     Міжнародна Амністія також побоюється, що спроби іракського режиму придушити можливі внутрішні повстання також призведуть до масових порушень прав людини.
     "Необхідно, щоб ООН вже розпочала підготовку до спрямування міжнародних спостерігачів до Іраку. Ці спостерігачі повинні мати повноваження розслідувати насильства будь-яких сил, що мають контроль над територією Іраку, у тому числі, іноземних."
     Міжнародна Амністія закликає сусідні з Іраком держави та уряд Іракського Курдистану відкрити кордони та надати допомогу біженцям, переміщеним особам, міжнародним і неурядовим організаціям. Міжнародна спільнота повинна підтримати дії цих країн.
     Міжнародна Амністія також занепокоєна значними "побічними ефектами" військових дій в Іраку, які можуть спричинити порушення прав людини у цілому регіоні.
     "Громадськість світу висловлює гнів і стурбованість цією війною. Вже зараз стає відомо про обмеження свободи слова, зборів та руху; придушуються антивоєнні демонстрації, політичних опонентів і журналістів арештовують. Ми повинні опиратися цим нападкам на права людини", - попередила Ірена Хан.
     За матеріалами міжнародної амністії


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2853 оценки: 3.5 от 2
© Свидетельство о публикации № 482
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика