Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Ласкаво просимо до раю
Автор: Иван Новиков      Дата: 17.05.2024 23:33


     Міф — віртуальність, яка впливає на фактичність. Уявлення, яке впливає на дійсність. Міф створює безпосередню реальність, у якій живе істота або група істот. Це призма, через яку споглядається світ, тому саму її так важко осягнути.
     
     Нині ми дивуємося, як люди могли вбивати через сварку про якихось дивних богів. Важко осягнути, що ці боги були для них такі самі "реальні", як для нас гроші. Чи держава.
     
     "Два незнайомі серби розуміють одне одного, оскільки обидва вірять у існування сербського народу, сербської вітчизни та сербського прапора. Корпорації вибудовують власні економічні міфи. Два незнайомі один з одним співробітники Google ефективно працюють разом, тому що обидва вірять у існування Google, акцій та доларів. [...] Але все це існує лише всередині тих історій, які люди вигадують та розповідають один одному. Насправді немає богів, націй і корпорацій, немає грошей, прав людини і законів, і справедливість живе лише колективному уяві людей", — Юваль Ной Харарі, "Стисла історія Людства".
     
     Що ж є насправді? Інертні гордості, що хочуть натягнути свою правду на увесь світ? Єдина Воля, що хоче проявитися благом?
     
     Чи насправді є те, що безпосередньо споглядається органами чуття, якщо дивитися крізь слова та метафори? Але як щодо похибок сприйняття та ілюзій?
     
     Чи не міф те, що нам для єднання потрібен величезний колективний міф? Що є протилежністю міфу? Істина? Як воно, жити в Істині?
     
     Якщо далі від абстракцій, то, фактична еволюція грошей — окситоцин та серотонін. "Гормони вдячності, щастя та довіри", які виробляються через взаємодію, внутрішня винагорода за благодіяння. Мені подобається фантазувати про майбутнє, де цього достатньо для мотивації дії і процвітання суспільства.
     
     Еволюція світового устрою — примат інтересів землян над інтересами громадян. Коли фраза "світове правительство" не створює присмак передроссудів про рептилоїдів, а є логічним продовженням демократії. Коли фраза, що ми земляни — не сприймається кліше з конкурсів краси та хіппі-пісень. Наприклад, нині опора на землянство — про тверезі факти і єдність людства у показовому знищенні рф та інших міфів, що являють Вавілон у раю.
     
     Источник: телеграм-канал "пік дами"
     


Автор: Иван Новиков прочтений: 24 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 45155
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика