Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК „Газ України” відключатиме енергокомпанії за борги
Автор: Станислав Власенко      Дата: 18.01.2003 18:02


     ДК „Газ України”, що входить до складу НАК „Нафтогаз України”, знову змушена вдатися до крайніх засобів впливу на неплатників-споживачів газу. Це стосується, насамперед, енергогенеруючих компаній, які з початку року одержали 431 млн. м3 природного газу на суму 119,3 млн. грн..
     Оскільки енергогенеруючі компанії проігнорували вимогу Компанії оплатити спожитий у нинішньому році природний газу в термін до 16.01.2003, ДК ”Газ України” розпочала процес їх відключення від газопостачання. Нинішня ситуація загрожує зруйнувати обнадійливу тенденцію гармонізації взаєморозрахунків газопостачальників зі споживачами, яка намітилася у 2002 році.
     Так, в минулому році енергетичними підприємствами України було спожито понад 3,7 млрд.м3 природного газу загальною вартістю 1,2 млрд.грн. При цьому, рівень розрахунків склав 94,2% в т.ч. ВАТ „Дніпронерго” розрахувалось на 99%, ВАТ „Донбасенерго” – на 96%, ВАТ „Центренерго” – на 92%, ВАТ,„Західенерго” – на 90%. Близько 50% платежів було проведено банківськими коштами, решта – згідно з постановами КМУ, в т.ч. за рахунок пільг і субсидій. У 2001 році енергокомпанії сплатили близько 70% вартості спожитого газу.
     Спільними зусиллями вдалось добитися поліпшення не лише поточних розрахунків енергокомпаній, а й часткового погашення ними заборгованості минулих років. Так, відповідно до укладених договорів щодо реструктуризації боргів в 2002 році, було сплачено 26,7 млн.грн., що становить 78,4% від запланованого. Загальна дебіторська заборгованість енергогенеруючих підприємств станом на 17.01.03 складає понад 1,4 млрд.грн., в т.ч. борг 2002 року – 77,7 млн. грн.
     Тенденція покращання платіжної дисципліни пояснюється насамперед тим, що задля отримання оплати поставленого газу ДК „Газ України” була змушена неодноразово вдаватися до крайніх заходів: обмежень газопостачання та попереджень про можливість повного відключення енергетичних підприємств.
     За даними Прес-центру ДК „Газ України”
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2695 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 438
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика