Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Когда власть захватывают грабители, мошенники и воры, то последующие грабежи осуществляются уже "по закону". ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

МКФ «Молодість» допоможе молодим кінематографістам знайти продюсерів
Автор: Станислав Власенко      Дата: 09.10.2008 20:08


     В залі Сінематека культурного центру «Кінотеатр Київ» 2 жовтня 2008 року відбулася головна передфестивальна прес-конференція МКФ «Молодість». Її учасники – художній керівник Фестивалю і директор Української кінофундації Андрій Халпахчі, генеральний директор Фестивалю Максим Ільяшенко, програмний директор Міла Новікова та Тагір Імангулов - начальник відділу зв’язків компанії Nemiroff, генерального спонсору МКФ «Молодість», розповіли про особливості найбільшої кіноподії року.
     
     38-ма «Молодість» відбудеться з 18 по 26 жовтня 2008 р. Вже вдруге «Кінотеатр Київ» стане фестивальним центром. Саме там проходитимуть всі конкурсні покази, робочі прес-конференції та значна частина позаконкурсних програм.
     
     Конкурсна програма Молодості-2008, як і завжди, складатиметься з трьох категорій – студентські, перші професійні короткометражні та перші повнометражні ігрові фільми. Андрій Халпахчі наголосив, що «Молодість є перш за все є творчою лабораторією, фестивалем дебютів, режисерських робіт. Ми пишаємося, що саме в нас отримали перші в своєму житті призи всесвітньовідомі сьогодні кінематографісти – Франсуа Озон, Том Тиквер, Дені Бойл, Лукас Мудісон, Флоріан Хенкель фон Доннерсмарк. А російських режисерів важко всіх перерахувати, згадати хоча б Олексія Германа-молодшого, Олексія Балабанова, Дениса Євстігнєєва».
     
     Максим Ільяшенко звернув увагу преси на проект який вперше представлений на Фестивалі цього року. “Molodist FilmBoat Meeting”, ініційований Українською кінофундацією та міжнародним брендом Nemiroff – це спеціальний конкурс копродукцій, завдяки якому «роботи молодих кінематографістів знайдуть своїх інвесторів, які запрошені до Києва». Генеральний директор «Молодості» висловив сподівання, що окрім європейських продюсерів та фондів, до проекту приєднаються і зацікавлені у фінансуванні кіно українські компанії.
     
     Тагір Імангулов, речник компанії Nemiroff, додав: «Проекти переможців цього конкурсу, серед яких, окрім українських кінематографістів, є представники Турції, Азербайджану, Арменії, Грузії, Угорщини та Росії увійдуть до каталогу «MOLODIST FilmBoat Meeting 2008». Цей каталог буде виданий англійською мовою і розповсюджуватиметься не тільки на «Молодості», але й на інших впливових міжнародних кінофорумах, зокрема в рамках спільної програми «Українська кінофундація та компанія Nemiroff презентують українське кіно в світі». Увагу гостей Фестивалю приверне і Фотовиставка-ретроспектива спільних проектів Української кінофундації та компанії Nemiroff, на який демонструватимуться світлини з Берлінського, Каннського та Московського кінофестивалів, в роботі яких приймали участь українські кіномитці, Днів польського кіно в Україні та Тижня українського кіно в Парижі, інших заходів, які відбулися за перший рік співробітництва.
     
     Цьогорічний кінофестиваль «Молодість» прикрасять знані особистості, які прибудуть до Києва. Зокрема, до головного міжнародного журі увійдуть відомий американський актор Арманд Ассанте, російська актриса Алла Демідова, український художник та постановник Сергій Якутович, угорський режисер Андраш Фесош. Для участі у конкурсній програмі зі своїм короткометражним режисерським дебютом приїде найпопулярніший молодий актор французького кіно Луї Гарель. А в позаконкурсній – зі своєю першою документальною стрічкою – відома французька актриса Сандрін Боннер. На «Фестиваль фестивалів» свого «Паперового солдата» (Срібний лев Венеційського кінофестивалю 2008) привезе Олексій Герман-молодший.
     
     Молодість підтримала ініціативу посольства Росії відзначити разом ювілей Віктора Степановича Чєрномирдіна (на Фестивалі відбудеться також прем’єрний показ документального фільму «Надзвичайний Чєрномирдін»).
     
     Фільм-закриття «Румба» представлять режисери, сценаристи та виконавці головних ролей Фіона Гордон та Домінік Абель, які з фільмом «Айсберг» перемогли на Молодості-2005 і чий яксравий виступ на церемонії закриття 2-річної давнини багато хто пам’ятає й досі.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1817 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 4371
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика