Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Представники міст трьох областей на засіданні Міжвідомчої комісії у Макіївці висловили підтримку позиції Мінжитлокомунгоспу щодо відстоювання державної фінансової підтримки реформи ЖКГ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 30.09.2008 10:30


     На засіданні Міжвідомчої комісії для широкого фахового та громадського обговорення було презентовано пакет Проектів нормативно-правових актів (більше 100 документів розроблених Мінжитлокомунгоспом) щодо стратегічних питань формування нової житлової політики та реформування і розвитку житлово-комунального господарства України.
      За словами Першого заступника Міністра з питань ЖКГ України Олександра Мазурчака, - розробивши такий пакет документів, Міністерство сьогодні розв’язує ті вузькі питання, які є на місцях. Це стосується кожного із напрямків, починаючи від тарифоутворення та проблем, що хвилюють людей стосовно фінансування, підтримки та модернізації будинків, до переробки сміття.
      Міністерство з питань житлово-комунального господарства України розробило проект комплексного плану реформ, у якому врахувало як напрацювання, так і помилки попередніх урядів, досягнення науки, світовий досвід. Проект пройшов обговорення з міжнародними експертами. Розроблено не окремі закони, а систему чітко розписаних в часі нормативно-правових актів, інституціональних змін, гарантованого фінансового забезпечення реформ державою.
     На думку заступника Міністра з питань ЖКГ України, Ірини Запатріної, в першу чергу необхідно звернути увагу на широке запровадження енергозбереження, відсутність якого підриває основи економіки будь-якого домогосподарства; реконструкцію мереж та комунальної інфраструктури; поліпшення якості питної води, яка сьогодні значно впливає на тривалість життя; зробити економічно обгрунтованною тарифну політику; чітко визначити позицію держави щодо прав і обов’язків власників житлового фонду; запровадити систему державного регулювання природних монополій (надання послуг з газо, електро-, тепло-, водопостачання та водовідведення); створити умови для появи конкуренції на ринку послуг з обслуговування житла, яка передбачає запровадження нових форм самоорганізації населення.
     Під час заходу було також обговорено стан освоєння бюджетних коштів, виділених у 2008-му році на реалізацію державних програм у галузі житлово-комунального господарства та хід підготовки підприємств галузі до опалювального сезону. Що стосується останнього, то заступник голови Донецької облдержадміністрації Юрій Хіврич зазначив:на сьогодні зустріти холоди вже готові 96% котельних та 94% житлових будинків області. Що стосується дитячих садків, шкіл та лікарень, то ще не підготовлені до зими лише одиниці – 6 шкіл, 2 дитсадка та 4 лікарні.
     - Я вважаю, що до першого жовтня ми повністю будемо готові до опалювального сезону і, в залежності від температури, зможемо його розпочати раніше, – стверджує Юрій Хіврич.
     Велику увагу учасники засідання приділили питанню боротьби з боржниками з оплати за житлово-комунальні послуги. Також присутні змогли ознайомитися з досвідом Донецької області в реформуванні житлово-комунального господарства: вони відвідали низку об’єктів галузі, де запроваджуються нові форми управління житлом, енергоефективні технології у теплозабезпеченні, відбувається модернізація ресурсу міського комунального господарства. Зокрема, побували у двох ОСББ міста Макіївки, у котельні 65-го кварталу (м. Моспіно), ознайомилися з когенераційною системою котельні мікрорайону Широкий (м.Донецьк).
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1832 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 4357
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика