Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Олексій Кучеренко: проект держбюджету на 2009-й рік руйнує основи житлово-комунальної галузі
Автор: Станислав Власенко      Дата: 18.09.2008 19:56


     Міністр Олексій Кучеренко зазначив, що у зв’язку з тим, що у Держбюджеті-2009 не враховано жодної пропозиції Міністерства щодо фінансування заходів Державної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства України, яку було підтримано Кабінетом Міністрів України, - фахівці житлово-комунальної галузі опинилися у достатньо непростих умовах. Загалом запит на фінансування у наступному році складав 6,5 млрд. гривень, реально ж передбачено у Держбюджеті лише 55 млн. гривень. Пропонуючи нову програму реформування житлово-комунальної галузі, Міністерство обґрунтовувало її обсяг на рік у розмірі 1 млрд. гривень, детально розписавши механізм співфінансування – що має надійти від державного і місцевого бюджетів, за що сплатять населення та інвестори. В результаті на програму передбачається всього 24 млн. гривень.
     Прикро, але Держбюджет-2009 не передбачає фінансування навіть програми «Питна вода», при тому, що 4,5 млн. громадян України у 400 населених пунктах продовжують піддавати загрозі своє життя, споживаючи неякісну воду, яка подається за тимчасовими дозволами. Поза увагою бюджету опинилися й люди, які постраждали від повені у шести регіонах України – заходи з ліквідації наслідків стихійного лиха не фінансуватимуться. Жодним рядком не зазначено у головному фінансовому документі країни й коштів на розвиток енергозбереження у будинках, підтримку міського електротранспорту, утилізацію побутових відходів, підтримку перехідних програм, зокрема, з відшкодування відсотків по кредитах у пілотних проектах.
     У обговоренні зазначеної проблеми взяли участь члени колегії: Олександр Мазурчак, Ірина Запатріна, Орест Лотоцький, Анатолій Долинський, Мирослав Пітцик, Григорій Короткий та інші. Міністр Олексій Кучеренко озвучив позицію народних депутатів України Ксенії Ляпіної, Олександра Попова, Зиновія Шкутяка, які не змогли бути присутніми на засіданні позачергової колегії, але висловлюють незадоволення щодо вкрай низького фінансування житлово-комунальної галузі та підтримують рішучу позицію Міністерства щодо відстоювання інтересів комунальників.
     У проекті рішення засідання Колегії зазначено:
     - Колегія Міністерства з питань ЖКГ України розглянула проект Державного бюджету на 2009 рік в частині, що стосується бюджетної підтримки житлово-комунального господарства і вважає його таким, що руйнує основи функціонування та розвитку галузі і є вкрай небезпечним для суспільства. Зазначене відбувається за умов хронічного недофінансування розвитку житлово-комунальної інфраструктури протягом усього періоду незалежності України, реалізації небезпечної для підприємств галузі тарифної політики, яка формується з огляду на політичну доцільність та не відповідає ринковій моделі господарювання.
      Проект Держбюджету-2009, який практично не передбачає фінансування реформи і розвитку житлово-комунального господарства, буде обговорено з фахівцями житлово-комунальної галузі України на першому Форумі комунальників України, який пройде у Києві 19 вересня, де й будуть визначені подальші кроки з розв’язання цієї вкрай небезпечної ситуації.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1037 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 4337
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика