Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

На підтримку реформи: МінЖКГ у Швеції підписало Меморандум про взаєморозуміння з НЕФКО
Автор: Станислав Власенко      Дата: 09.09.2008 20:50


     5 вересня у Стокгольмі в Міністерстві зовнішніх справ Швеції Міністр з питань ЖКГ України Олексій Кучеренко та Виконавчий директор НЕФКО Магнус Ристедт і Головний менеджер з інвестицій Ульф Бойє підписали Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством з питань житлово-комунального господарства України та Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією.
     Оскільки питання ефективного та раціонального управління централізованим теплопостачанням, впровадження реформи житлово-комунального господарства пов’язані із Національною стратегією реформування житлово-комунального господарства та становлять інтерес для організацій і компаній у сфері теплозабезпечення та комбінованого виробництва тепла та енергії, у відповідності до Закону України «Про загальнодержавну програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства на 2004-2010 роки» від 24.06.04 № 1869-ІV, метою Меморандуму є поглиблення двосторонньої співпраці у сфері теплопостачання. Це сприятиме закріпленню принципів ефективного та раціонального менеджменту систем централізованого теплопостачання впровадженню передових технологій та поліпшенню якості надання комунальних послуг споживачам.
     Мінжитлокомунгосп України та НЕФКО розвиватимуть співпрацю за такими напрямами: управління і регулювання суб’єктів у сфері централізованого теплопостачання, зменшення негативного впливу на навколишнє середовище в Україні шляхом розвитку практики енергоефективності, запровадження незалежного професійного регулювання цін і тарифів на монопольних ринках комунальних послуг, поліпшення інвестиційного клімату в галузі тощо. Для реалізації завдань Меморандуму сторони домовились підготувати конкретизований план дій.
     Делегація Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, до складу якої увійшли Міністр Олексій Кучеренко, заступники Міністра Ірина Запатріна та Сергій Зімін, директор Департаменту державного регулювання Олена Гаврилюк, начальник управління координації міжнародної технічної допомоги та міжнародних зв’язків Олександр Савенко, взяла участь у низці заходів та зустрічей, спрямованих на розвиток міжнародних зв’язків Міністерства, залучення європейського досвіду та фахівців до розв’язання проблем реформування вітчизняного житлово-комунального господарства. Так, зокрема, представники Мінжитлокомунгоспу зустрілися із Шведською радою у секторі теплового опалення, відвідали Міністерство підприємств, енергетики і комунікацій Швеції, обговорили питання теплового сектору з керівництвом державної компанії «Фортум», яка займається генерацією, передачею і продажем електроенергії і теплової енергії кінцевому споживачу.
     У Швеції українські комунальники ознайомились з залученням нових технологій у житлово-комунальній сфері. Під час відвідання місцевої ТЕЦ, вони оглянули найбільший у світі тепловий насос. Ознайомилися з роботою станції Hammarby, де використовуються каналізаційні води в якості джерела тепла. Оглянули сміттєспалювальний завод Hogdalen.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1075 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 4314
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика