Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Підписана угода про співробітництво з реалізації проекту “Дружба-Адрія”
Автор: Станислав Власенко      Дата: 24.12.2002 09:02


     15 грудня ц.р. відбулась зустріч представників країн-учасниць проекту „Дружба-Адрія” з Президентом Республіки Хорватія С.Месічем, де Україну представляв Спеціальний уповноважений з питань ЕАНТК, голова правління ВАТ „Укртранснафта” Олександр Тодійчук. Під час зустрічі Президент Хорватії наголосив на надзвичайній важливості підписання Угоди про співробітництво з реалізації проекту „Дружба-Адрія”, яку охарактеризував як безпрецедентний крок в рамках процесу енергетичної інтеграції в Європі. Були також відзначені позитивні зміни у підходах українських нафтотранспортників в інтеграційних процесах, а також важливість української нафтотранспортної складової у цьому проекті.
     16 грудня у Загребі відбулась урочиста церемонія підписання Міжурядової Угоди про співробітництво з реалізації проекту інтеграції нафтопроводів „Дружба” та „Адрія”. За дорученням Кабінету Міністрів України Угоду з української сторони підписав заступник Державного секретаря Міністерства палива та енергетики України, голова правління НАК „Нафтогаз України” Юрій Бойко.
     Згідно Угоди, для реалізації проекту уповноваженою організацією з українського боку визначено ВАТ „Укртранснафта”. У квітні ц.р. „Укртранснафта” приєдналась до відповідної угоди на рівні господарюючих суб’єктів з інтеграції нафтопроводів „Дружба” та „Адрія”, що забезпечить додатковий обсяг транзиту через територію України (поетапно 5, 10, 15 млн. тонн нафти на рік). Перші обсяги нафти за цим проектом пройдуть українською нафтотранспортною системою вже через рік.
     На зустрічі нафтотранспортних компаній країн-учасниць Угоди досягнута попередня домовленість про зустріч їх робочих груп в „Укртранснафті” в кінці січня 2003 р. з метою підготовки плану спільних дій щодо якнайшвидшої реалізації наступних етапів розвитку проекту – перекачки в обсязі 10-15 млн. тонн нафти на рік.
     Довідково: Додатковий обсяг транспортування нафти (до 15 млн. тонн. нафти на рік) на світовий ринок буде забезпечуватись по трубопровідним системам Російської Федерації, Республіки Білорусь, України, Угорської Республіки, Словацької Республіки та Республіки Хорватія через портовий комплекс у м.Омішаль (Республіка Хорватія). Портовий комплекс Омішаль здатний приймати танкери дедвейтом до 300 тис. тонн, а згодом - до 500 тис. тонн.
     Існуюча нафтотранспортна система України має певні резервні потужності, які дозволяють нарощувати обсяги транспортування. Початок функціонування системи „Дружба-Адрія” з виходом на глибоководний порт Омішаль практично створює перший байпас навколо Босфору за маршрутом „Південний”-Броди-Ужгород і далі через території Угорщини, Хорватії, Словаччини до порту в м.Омішаль, який можна буде використовувати для транспортування „легкої” нафти з Каспійського регіону. Проект „Дружба-Адрія” відповідає стратегії української держави щодо ефективного використання транзитного потенціалу України та інтеграції до європейського енергетичного простору.
     За даними прес-служби ВАТ “Укртранснафта”
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2325 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 418
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика