Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК «Нафтогаз України» вимагає від підприємств хімічної галузі припинити інсинуації навколо роботи газового ринку
Автор: Станислав Власенко      Дата: 21.05.2008 23:23


     НАК «Нафтогаз України» в черговий раз наполягає на припиненні політичних спекуляцій навколо роботи газового ринку країни. Зокрема, низка хімічних підприємств вкотре «звітують» про начебто повне припинення газопостачання та можливість виникнення передумов до екологічної катастрофи у ряді регіонів України.
     Компанія нагадує, що згідно чинного законодавства всі екологічно небезпечні підприємства у разі виникнення суперечок з постачальником газу, забезпечуються необхідним мінімумом енергоресурсів («екологічна броня») для запобігання виникнення позаштатних ситуацій.
     НАК «Нафтогаз України» наголошує, що діє в рамках правового поля та в повному обсязі виконує свої договірні зобов’язання перед контрагентами. Натомість, низка підприємств, серед яких концерн «Стірол» та хімічні підприємства, що входять до сфери інтересів українського бізнесмена Дмитра Фірташа, продовжують саботувати процес реформування газового ринку країни.
     Зокрема, представники цих підприємств відмовляються від укладання договорів не тільки з уповноваженими структурами НАК «Нафтогаз України», але й з альтернативним постачальником газу на українському ринку («Газпром збут Україна»). Станом на 20 травня, в Об’єднаному диспетчерському управлінні ДК «Укртрансгаз» були відсутні заявки від «Газпром збуту Україна» на надання обсягів газу для цих підприємств.
     Згідно з домовленостями між НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром», Компанія є єдиним власником імпортного газового ресурсу на українській території. Будь-які звинувачення НАК «Нафтогаз України» у неправомірних діях та щодо наявності та розподілу обсягів газу в Україні є суто провокативними.
     НАК «Нафтогаз України» вимагає від концерну «Стірол» та ВАТ «Рівнеазот» погасити заборгованість за спожитий газ, яка на сьогодні становить близько 700 млн. грн. Такі дії керівників означених підприємств обмежують можливості НАК «Нафтогаз України» щодо своєчасних та повних розрахунків за імпортний газ з ВАТ «Газпром».
     Водночас, викликає занепокоєння той факт, що заяви представників цих підприємств вже вкотре співпадають з візитами керівництва НАК «Нафтогаз України» до Москви для проведення переговорів з ВАТ «Газпром». Компанія вважає, що такі дії мають на меті блокування переговорного процесу, зрив вже досягнутих домовленостей з російською стороною та становлять пряму загрозу для енергетичної безпеки держави.
     НАК «Нафтогаз України» вимагає від концерну «Стірол» та ВАТ «Рівнеазот» документально оформити стосунки з одним із постачальників газу, які офіційно діють в рамках правового поля на території України.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 968 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 4050
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика