Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

«Нафтогаз України» нарощує виробничі потужності Шебелинського ГПЗ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 06.12.2007 19:44


     НАК «Нафтогаз України» збільшує власну частку присутності на ринку нафтопродуктів. У 2008 році потужності Шебелинського газопереробного заводу, який входить до складу Дочірньої компанії «Укргазвидобування», складуть 1,2 млн. тонн щорічно, а після будівництва протягом 2008-2010 рр. нового блоку з первинної переробки нафти – 1,6 млн. тонн сировини на рік.
     
     Для нарощення виробничих потужностей Компанія протягом 2007 року збудувала установку електрознесолювання нафти (ЕЛЗУ). Вона дозволить покращити якісну підготовку сировини за рахунок вилучення з неї механічних домішок, води і солей, Зараз на об’єкті ведуться пусконалагоджувальні роботи, вихід на проектну потужність запланований на середину грудня. Загальна сума інвестицій у спорудження ЕЛЗУ склала 52 млн. грн.
     
     Введення в дію ЕЛЗУ дозволить також без зупинки експлуатувати установку каталітичного риформінгу протягом міжремонтного періоду. Відповідно, відпаде необхідність зупинки установки на зачистку теплообмінної апаратури, що проводиться двічі на рік. Крім ЕЛЗУ на Шебелинському ГПЗ також проведено модернізацію існуючих колон та іншого технологічного обладнання. Це дозволить однаково ефективно використовувати у якості сировини як нафту, так і газовий конденсат.
     
     Покращення переробки нафти відкриває для Компанії нові можливості. Відтепер «Нафтогаз України» зможе переробляти на Шебелинці не тільки сировину власного виробництва, але й придбаний на вільному ринку інший український або імпортований ресурс. Збільшення обсягів переробки дозволить також частково компенсувати зменшення переробки сировини на інших нафтопереробних заводах України, зокрема, на ЗАТ «Укртатнафта». В результаті зміцниться вплив Держави на ринок нафтопродуктів, а доля Компанії на ньому перевищить нинішні 13%.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1284 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3818
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика