Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Эту планету уже давно захватили негодяи, и удерживают власть, стравливая между собой тех, кто это понял.

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК «Газ України» та облгази звернулися до НКРЕ з пропозицією включити інвестиційну складову до тарифу на постачання та транспортування природного газу
Автор: Станислав Власенко      Дата: 13.11.2007 10:15


     Представники НАК «Нафтогаз України», ДК «Газ України», ДП «Укргазмережі», підприємств з газопостачання та газифікації (облгазів), Асоціації ділового співробітництва підприємств газового ринку України наполягають на включенні інвестиційної складової до тарифу на постачання й транспортування природного газу як неодмінної умови безпеки газопостачання споживачам. Робоча група з числа фахівців ДК «Газ України», облгазів та Асоціації звернулася з відповідною пропозицією до НКРЕ.
     
     Включення інвестиційної складової до тарифу дозволить облгазам збільшити обсяги відрахувань на утримання, ремонт та розвиток газорозподільних мереж та споруд на них, вдосконалювати виробничу базу, підготовку та роботу з кадрами. Підвищення тарифів на постачання природного газу та його транспортування запропоновано провести у кілька етапів: з 1 грудня 2007 року та протягом наступного 2008 року.
     
     Діючі тарифи на постачання облгазами природного газу та його транспортування розподільчими газопроводами не покривають економічно обґрунтованих витрат цих підприємств на проведення таких робіт. Середній по Україні тариф на постачання 1000 куб. м природного газу нижчий за економічно обґрунтовані витрати облгазів на 8,6 грн. (без врахування ПДВ). Тариф на транспортування газу розподільними мережами нижчий за економічно обґрунтовані витрати на 19,6 грн.
     
      Під час затвердження тарифів не враховуються інвестиційні програми облгазів з оновлення, реконструкції та модернізації газопроводів та споруд на них. Не в повному обсязі враховується амортизація основних засобів господарств, що призводить до зменшення фінансування ремонтів газопроводів. Через низьку заробітну плату зростає плинність кадрів.
     
     За результатами проведених перевірок технічного стану мереж та обладнання було підтверджено необхідність спрямування облгазами коштів на модернізацію та реконструкцію ГРП та ШГРП (тобто, врахування в тарифах на постачання та транспортування природного газу інвестиційної складової), що в значній мірі сприятиме підвищенню безпеки експлуатації систем газопостачання в Україні.
     
     Довідка: В листопаді 2006 р., з метою підвищення рівня фінансування робіт з ремонту та реконструкції газорозподільних мереж, ДК “Газ України” запропонувала облгазам удосконалені умови договорів на користування цим майном, що не підлягає приватизації. Договори передбачають обсяг відрахувань на відновлення майна - 4% від його залишкової вартості, штрафні санкції за невиконання планів фінансування робіт з ремонту й розвитку майна, а також ненадання передбаченої договором звітності. Практично всі підприємства з газопостачання та газифікації вже прийняли нові умови ДК «Газ України» щодо користування газорозподільними мережами, що дозволило збільшити капітальні вкладення у державне майно (якщо протягом 2006 р. такі плани облгазів в середньому було виконано на 60%, то поточного року - на 90%).
     
     Разом з тим незадовільно виконують договірні умови щодо фінансування ремонтних робіт такі підприємства з газопостачання та газифікації, як «Кримгаз», «Херсонгаз», «Миколаївгаз», «Полтавагаз»,«Гадячгаз», «Лубнигаз», «Мелітопольгаз», «Тисменицягаз».
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1824 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3791
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика