Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК «Укргазвидобування» та компанія «Шелл» приступають до виконання робіт по спільній діяльності
Автор: Станислав Власенко      Дата: 10.08.2007 00:18


     Дочірня компанія «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» та компанія «Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн» завершили розробку першого етапу робочої програми спільної інвестиційної діяльності з геологічного вивчення глибокозалягаючих горизонтів на ліцензійних ділянках, спеціальні дозволи на які належать ДК «Укргазвидобування». Дана програма стане першим етапом реалізації підписаного договору, підписаного між компаніями в 2006 році.
     
     Згідно затвердженої робочої програми основний обсяг робіт буде здійснюватися на найбільш перспективних структурах Дніпровсько-Донецької западини: Шебелинській та Західно-Шебелинській ліцензійних ділянках, прогнозні ресурси яких становлять понад 400 млрд. куб. метрів. Зокрема передбачається проведення значних за обсягами сейсморозвідувальних робіт з вивчення глибокозалягаючих горизонтів – об’ємної сейсморозвідки за методикою 3D, а також буріння першої пошукової свердловини глибиною до 7000 метрів з викристанням сучасних технологій буріння.
     
     Крім Шебелинської та Західно-Шебелинської ділянок планується вивчення, обробка наявної геолого-технічної інформації, отриманої в результаті виробничої діяльності ДК «Укргазвидобування» на шестити інших ділянках та проведення дослідних сейсморозвідувальних робіт. Дані роботи планується виконати протягом 2007-2009 рр.
     
     Для виконання запланованих робіт зі сторони компанії Шелл передбачені інвестиції в обсязі 100 млн. дол. Внеском зі сторони ДК «Укргазвидобування» є раніше отримані геолого-геофізичні дані, зокрема дані сейсморозвідувальних робіт та глибокого буріння, а також десятки пробурених свердловин на вказаних ділянках. Фінансування подальших етапів робіт передбачається в рівних частках.
     
     Довідка: Договір про спільну діяльність між ДК «Укргазвидобування» та компанією «Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн» був підписаний 8 червня 2006 р. у м. Гаага, Нідерланди. Відповідно до нього передбачається проведення робіт з вивчення глибокозалягаючих горизонтів, які розташовані у Харківській та Полтавській областях.
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1709 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3710
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика