Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Мы противостоим лжи! © чилблтонское послание

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Вісім українських виробників чаю
Автор: Юрий Воеводин      Дата: 10.02.2021 23:25


Вісім українських виробників чаю      Прохолодними зимними вечорами ніщо не зігріє краще, ніж чай. Особливо, якщо це не мас-маркет зі штучними ароматизаторами та тривіальними смаками, а натуральний, екологічний напій з органічних інгредієнтів. Ми обрали для вас найкращих українських виробників – зі справжнім бурштином або шматочками натуральних ягід, модну матчу або гречаний чай.
     
     Чай з дорогоцінним камінням від сімейного виробника “Всесвіт”
     
     Всесвіт – це невеличкий сімейний бізнес з виготовлення іван-чаю. Власники, що родом з Рівного, самостійно збирають листя Химеріону (у народні Іван-чай) на схилах Карпат, сушать його та міксують у смаки.
     
     “Намагаючись відтворити автентичний Іван-чай, ми витратили два роки на експерименти з різним ступенем ферментації та різними видами сушки, внаслідок чого, отримали такий чай, який сміливо можемо пропонувати не лише друзям і рідним, але і всій країні”, – говорять засновники бренду Ірина та Роман Степановичі.
     
     У бренду Всесвіт чималий виріб смаків іван-чаю. Та особливої уваги заслуговує чай з порошком бурштину. Це унікальний, запатентований продукт, аналогів якого в Україні не існує.
     
     Чай продають у крафтових дерев’яних тубусах ручного виробництва, які, до слова, майструє батько Романа. Серед незвичайних смаків – Поліський Бурштин. У складі цього чаю – справжня бурштинова пудра, а в наборі йде дорогоцінний камінець. Він не тільки для естетики, а й для церемонії чаювання – бурштин кладуть на дно горнятка і заливають гарячим напоєм. Він сприяє зміцненню імунітету та поліпшенню настрою.
     
      Ціни: від 45 грн за крафт-стаканчик та 150 грн за дерев’яний тубус;
     
     Японська матча та китайський гречаний чай Yume
     
     Український чай – це не тільки карпатські трави та ягоди. Yume – бренд, що пропонує українцям познайомитись зі справжнім японським чаєм матча, який вже заполонив Instagram всіх модниць. Звичайно, в Україні його не вирощують, тож Yume працюють з постачальниками з Японії на пряму.
     
     У чашці зеленого матча втричі більше кофеїну, ніж у звичайному чаї. Тому цим напоєм з легкістю можна замінити каву.
     
     Матча – це зелений порошковий чай з насиченим ароматом і ніжним смаком. Він має безліч корисних властивостей – виводить токсини, прискорює метаболізм і допомагає організму спалювати жири приблизно в 3-4 рази швидше, ніж зазвичай, а також пригальмовує процеси старіння.
     
     В асортименті українського бренду гречаний чай – напій з молодих зерен татарської гречки та три види матчі – зелена, блакитна та рожева. Є у них і аксесуари, що необхідні для приготування цього напою – капучинатори, бамбукові вінчики, кусеонаші – спеціальна підставка для вінчика та мірна ложка Часаку.
     
     Ціни: від 110 грн за 20 грамів;
     
     Чай добродіїв від “Майстерня мрії”
     
     Чай Майстерні мрії повністю натуральний – у складі лише суміші трав та ягід. В асортименті бренду мікси трав’яних чаїв, моночаї та хаменерій (іван-чай). А ще купивши продукцію майстерні, ви сприяєте добрим справам – половина вартості кожного упакування йде на забезпечення функціонування Центру денного перебування для молоді з ментальною інвалідністю.
     
     Майстерня мрії – це не тільки натуральний чай з чистої сировини та без штучних додатків, а й
     соціальний продукт, бо приносить користь молоді з розумовою інвалідністю.
     
     Майстерня активно підтримує принципи zero-waste. Їх остання колекція чаїв “Хаменерій” упакована в стильну склянку, яка раніше була пляшкою. Власники самостійно ріжуть, шліфують та стерилізують скло. Такі банки хочеться перевикористати, а не викинути після того, як чай закінчиться. А ще виробництво нещодавно запустило програму оборотної тари. Власники пропонують повертати банки та торбинки з-під використаного чаю, за що дарують 20 гривень винагороди.
     
     Ціни: від 52 грн за 30 грам;
     
     Органічний чай зі схилів карпатських гір MOL’FAR
     
     Бренд MOL’FAR пропонує органічний чай, який збирається в екологічно-чистих регіонах Карпат. В основі продукту – ферментований кипрій, він же іван-чай, який вирощують у Закарпатській області. Зібрані і висушені трави технологи бренду міксують за авторськими рецептами.
     
     Кипрійний чай не містить кофеїну, проте у ньому велика кількість вітамінів та мікроелементів, що приводять організм у тонус і зберігають бадьорість.
     
     В асортименті виробника пакетований чай, листовий або ж подарункові набори, а також широкий вибір смаків – з дикою грушею та яблуком, мелісою, цвітом чебрецю або цвітом липи. Власники бренду поставили собі амбітну мету – аби туристи замість горілки як сувенір привозили з України чай.
     
     MOL’FAR дбають про екологію, тож їх крафтові пакування виготовлені з екологічних матеріалів, з мінімальною кількістю фарби, швидко розкладаються та не містять клею, поліетилену чи поліпропілену.
     
     Назва бренду символічна. Виробники наслідують традицію мольфарства — відверті стосунки з природою заради добра, мінімалізм та відмова від надлишковості заради тривалого збереження довкілля.
     
     Ціни: від 98 грн;
     
     Трохи релаксу з чаєм “Їжак з лісу”
     
     І знову різнотрав’я з Карпатських гір. Понад п’ять років тому власниця Їжака переїхала з великого і галасливого міста до підніжжя Карпат. Тут Катерина спочатку стала негласним постачальником смачних і здорових товарів для друзів та рідних, а потім відкрила свій онлайн-магазин. В ньому можна знайти не тільки ароматний трав’яний чай, а й варення, мед, спеції та сухі гриби. Весь товар створений або зібраний та упакований вручну. Упакування, до слова, можна обирати – або ж крафтові паперові пакети, або скляні банки.
     
     Чаї Їжак з лісу – це авторський збір власниці бренду. Вона самостійно тестувала, дегустувала, змінювала, додавала ті чи інші інгредієнти. При заварюванні такого чаю можна розпізнати кожну квіточку або ягідку в своєму горнятку.
     Серед цікавинок – заспокійливі чаї. Таких у Їжачка два – “Від нервів” з ромашкою, лавандою, вересом, звіробоєм, цвітом і плодами глоду, а також “Заспокійливий” зі звіробоєм, м’ятою, цвітом глоду, іван-чаєм, хмелем та пустирником. Власники бренду запевняють – ці мікси знімають дратівливість, допомагають впоратися з безсонням та нервовими розладами.
     
     Ціни: від 42 грн за 50 грамів;
     
     Фруктове пюре та трав’яні чаї Мармароc
     
     Мармарос – це молодий сімейний бізнес, якому тільки рік. Та пристрасть до чаю у власників була завжди. Раніше подружжя Кутасевичів заготовляло чай для себе, друзів та рідних, а потім це переросло у власну справу.
     
     В асортименті шість видів іван-чаю – класичний, з чебрецем, лавандою, ягодами, жасмином або липою. Всі трави для продукції збираються власноруч в районі Дністровського каньйону та Хмельницького району.
     
     У складі імбирного чаю Мармарос лише натуральні продукти – імбир, лимон, апельсин, мед та цукор. Такий концентрат можна зберігати у холодильнику до 3-х місяців.
     А на етикетках мішечків з чайними сумішами є цікаві казкові історії. “Колись жив собі чарівник Іван-чай, або Кипрей його ще називали. І мав він особливий смак та аромат…”, – у кожного смаку тут своя легенда.
     
     Окрім того, подружжя виготовляє фруктові пюре. Обліпиха, фейхоа або імбир перетерті з цукром у пропорціях 1:1. Пюре не проходить стадію варки, що дозволяє зберегти всі корисні властивості фруктів. Одна-дві ложечки такого пюре на горнятко окропу і ароматний та вітамінний чай готовий.
     
     Для тих, хто не знає з чого розпочати знайомство з натуральними чаями, є дегустаційний набір – це шість будь-яких позицій у стильних скляних пробірках.
     
     Ціни: від 120 грн за 400 грамів пюре, від 80 грн за 50 грамів іван-чаю;
     
     Здорова альтернатива каві – матча від Vasha Matcha
     
     Vasha Matcha – це магазин двох подруг Каті та Марії. Дівчата захотіли приготувати матчу вдома, але не знайти все необхідне на одному сайті. Довелось замовляти у трьох різних магазинах, переплачувати за доставлення. Тоді і вирішили зробити зручний онлайн-магазин, де можна знайти все для поціновувачів японського чаю.
     
     Доставляють зелений чай два рази на тиждень з плантацій Уджі, що у Японії. Та власниці бренду попереджають – навряд чи вдасться полюбити цей напій з першого разу. “Ми вперше спробували матча в кав’ярні під домом. Горнятко полетіло в смітник. Я не боюсь казати це, адже наша цінність – це щирість. Наступний раз був аж через рік. І лише тоді we have fallen in love”, – розповідають дівчата у своєму Instagram.
     
     Окрім інших корисних властивостей, матча – це ще й натуральний енергетик, який допомагає переносити фізичні навантаження та відновлюватися після них.
     
     Vasha Matcha не зупинились тільки на чаях і пішли далі – у їхньому асортименті є навіть шоколад з матча, який вони готують самостійно. Все необхідне для церемонії чаювання тут теж можна знайти – від капучинаторів для початківців, до бамбукових вінчиків та ложок для професіоналів.
     
     Ціни: 450 грн за 50 грамів;
     
     “Пані обліпиха” – живий чай у вашій чашці
     
     Смакували коли-небудь живий чай? Бренд Пані обліпиха радить спробувати. Живий чай – це ягоди, перетерті з цукром, без термічної обробки та штучних консервантів. 2-3 ложки цього концентрату достатньо для запашного горнятка чаю. Окрім обліпихи можна посмакувати живими малиною, смородиною, брусницею, імбирно-лимоновим міксом, маракуєю, манго та ананасом.
     
     Рецепт чаю від Пані Обліпихи: 2-3 ч. л. перетертої обліпихи з цукром або медом залити гарячою кип’яченою водою (не окропом), почекати кілька хвилин і все, чудодійний вітамінний напій готовий!
     В асортименті цього магазинчику, окрім натуральних ягідних та фруктово-ягідних чаїв, є лимонади, ягоди протерті з цукром та фруктово-ягідна пастила.
     
     Пані обліпиха за натуральність. Тому фруктово-ягідна складова виробника – 50%, окрім того, заготовлення не проходять термічну обробку, не містять ароматизаторів та барвників. Таким чином всі вітамінні властивості ягід збережено. Термін придатності такого чаю – два місяці за умови зберігання у холодильнику.
     
     Ціни: від 6 грн за порцію;
     


Автор: Юрий Воеводин прочтений: 223 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 36652
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика