Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Як родина фермерів на Вінниччині вирощує 150 елітних сортів винограду
Автор: Олег Баль      Дата: 08.02.2021 17:20


Як родина фермерів на Вінниччині вирощує 150 елітних сортів винограду      Родина фермерів Нінель та Володимир Пазюченки поблизу Ладижина на Вінничині вирощують 150 сортів елітного винограду, хоча ще кілька років тому навіть не мріяли про це.
     
     Фермери розповіли, що коли розпочинали свою справу, майже повсюдно домінували технічні «лідійні» сорти винограду – синій, рожевий та білий з характерним ароматом.
     
     Проте, зміна клімату, поява нових, адаптованих до українських широт сортів, створили цілком сприятливі умови для того, щоб на Вінниччині почали вирощувати елітні сорти янтарних грон:
     
     «Байконур»,
     «Подарунок Несветая»,
     «Ландиш»,
     «Пам’яті вчителя»,
     «Колобок»,
     «Дубовський рожевий»
     
     «Раніше ми з чоловіком працювали на теплицях Ладижинської ТЕС агрономами. У Степашках нам батьки залишили будинок, то ж кожне літо ми трудилися там у своє задоволення. Так улюблена справа перерослі в сенс життя», – розповіла Нінель Станіславівна.
     
     Володимир Пазюченко закінчив Уманський сільгоспінститут за спеціальністю плодівництво та виноградарство, де здобув фах агронома.
     
     Кожен сорт він знає «в лице» за певними ознаками, адже сам вибирає саджанці у перевірених виноградарів. Висаджує їх, спостерігає, як сорт поводить себе на землі. Якщо сорт пристосований до умов, то починає його вирощувати.
     
     «Сьогодні дуже багато молоді, яка намагається займатися виноградом саме в нашому регіоні. Тому, можливо, Вінниччина скоро й перетвориться на Тоскану. А початківцям можу сказати, що виноградарство – це терпіння, любов та догляд. Це ціла культура. Лоза жива, вона потребує щоденної уваги. У виноградаря руки постійно догори: весь час щось треба відщипувати, обламувати, підв’язувати. Це важка робота. Але, якщо ти подаруєш лозі максимум тепла та уваги, вона нагородить тебе щедрим урожаєм. Тому спробувати варто. Принаймні для себе», – переконана Нінель Станіславівна.
     
     


Автор: Олег Баль прочтений: 376 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 36619
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика