Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК “Нафтогаз України” та Marathon International Petroleum уклали Угоду про спільне дослідження північно-західної частини Дніпровсько-Донецького басейну
Автор: Станислав Власенко      Дата: 15.06.2007 00:27


     НАК “Нафтогаз України” та компанія Marathon International Petroleum (США) підписали Угоду про співробітництво щодо спільного дослідження північно-західної частини Дніпровсько-Донецького басейну. Підписи під Угодою у присутності Міністра палива та енергетики України Юрія Бойка та Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Вільяма Тейлора поставили Голова правління НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін та Директор Marathon International Petroleum Філ Берман.
     
     Угода передбачає, що сторони протягом трьох років здійснять спільне вивчення території загальною площею близько 30 тис. кв. км (північний захід Полтавської та південь Чернігівської області) з метою оцінки її інвестиційної привабливості та визначення найбільш перспективних ділянок для видобутку вуглеводнів. Прогнозні запаси вуглеводнів на даній території оцінюються у 200 млрд. куб. м природного газу, 46 млн. т газового конденсату та 130 млн. т нафти.
     
     НАК “Нафтогаз України” та Marathon International Petroleum будуть спільно вивчати нові перспективні території, на яких досі не проводилися роботи підприємствами Компанії через складні умови залягання вуглеводнів. Поєднання українського та американського досвіду у розвідці та видобутку енергоносіїв дозволить застосувати у роботі надсучасні технології та суттєво прискорити освоєння покладів надглибокого залягання вуглеводнів.
     
     «Підписання Угоди з одним із лідерів світового нафтогазовидобутку дозволить протягом найближчих років забезпечити суттєвий приріст ресурсної бази, що є необхідною умовою збільшення обсягів видобутку нафти та газу в Україні» - заявив на церемонії підписання Голова правління НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін.
     
     
     Довідка: Marathon International Petroleum Ltd. є дочірньою компанією Marathon Oil Company – транснаціональної паливно-видобувної корпорації, яка здійснює видобуток, переробку, транспортування та реалізацію вуглеводнів. Marathon Oil – четверта за обсягами видобутку та п’ята за обсягами переробки нафти компанія в США. Головний офіс компанії розташований у Хьюстоні (штат Техас, США). Marathon Oil працює у США, Анголі, Канаді, Екваторіальній Гвінеї, Габоні, Індонезії, Ірландії, Лівії, Норвегії та Великобританії. Компанія здійснює реалізацію продуктів переробки у 5700 точках продажу у 17 штатах Сполучених Штатів Америки.
     
     НАК «Нафтогаз України» проводить послідовну політику по залученню міжнародних нафтогазових компаній до пошуку та видобутку енергоносіїв на території України. 8 червня 2006 року ДК “Укргазвидобування” НАК “Нафтогаз України” та компанія Shell Exploration and Production у м. Гаага підписали широкомасштабний Договір про спільну діяльність з розвідки запасів нафти та газу. Договір поширюється на площу понад 31 тис. кв. км.
     
     Відповідно до умов договору про спільну діяльність, Shell Exploration and Production здійснюватиме роботи на 8 площах із надглибоким заляганням покладів нафти і газу у Дніпровсько-Донецькому басейні, ліцензіями на які володіє ДК “Укргазвидобування”. Об’єкти розташовані у східній частині Дніпровсько-Донецького басейну (Харківська область). Сьогодні ДК “Укргазвидобування” та Shell ведуть роботу в рамках спільної групи технічних спеціалістів, яка розробляє проект проведення геологорозвідувальних робіт для вивчення надглибоких горизонтів на 2 ділянках.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1254 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3632
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика