Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК «Нафтогаз України» закликає українські бізнес-групи припинити несанкціоноване споживання природного газу
Автор: Станислав Власенко      Дата: 15.06.2007 00:24


     НАК «Нафтогаз України» закликає окремі українські бізнес-групи припинити відверто незаконні заходи по блокуванню законних вимог власників і транспортувальників газового ресурсу, які призвели до несанкціонованого споживання значних обсягів природного газу.
     
     На початку червня Дочірня компанія «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» отримала листа від СП «УКРГАЗ-ЕНЕРГО» про відмову корпорації «Індустріальний союз Донбасу», а також її структур: ТОВ «Футбольний клуб «МЕТАЛУРГ», оздоровчий комплекс «Айвазовське», ВАТ «Трест Донбасшляхбуд», ВАТ «Укрвуглепостач», ВАТ «Алчевський металургійний комбінат» та ВАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського» укласти договори на придбання природного газу. За відсутності лімітів від інших постачальників палива та з метою дотримання дисципліни газоспоживання, ДК «Укртрансгаз» згідно законодавчих та відомчих нормативних норм надала доручення своїм виробничим підрозділам припинити транспортування природного газу вказаним підприємствам.
     
     Втім, незважаючи на законну вимогу ДК «Укртрансгаз», підприємства корпорації «Індустріальний союз Донбасу» продовжили споживати природний газ, несанкціоновано відбираючи його з системи магістральних газопроводів України. Подібні дії «Нафтогаз України» розцінює як спробу штучного створення кризи в паливно-енергетичному комплексі та намагання дестабілізувати український газовий ринок.
     
     «Нафтогаз України» звертає увагу на те, що власники приватних підприємств грубо порушують численні норми діючого законодавства та створюють небезпечний прецедент фактичної крадіжки природного газу, що є кримінальним злочином. Компанія закликає керівників органів виконавчої влади, голів місцевих державних адміністрацій забезпечити неухильне виконання вимог законодавства України щодо невтручання в дії працівників газотранспортних та газорозподільчих підприємств, пов’язані з відключенням або обмеженням в установленому порядку постачання природного газу споживачам, які не мають правових підстав для його споживання.
     
     Компанія звертається до керівництва Уряду та правоохоронних органів з проханням запобігти протиправним діям окремих бізнес груп, що нехтуючи законами України намагаються використовувати ресурси палива інших суб’єктів господарювання.
     
     Довідка: Чинні норми законодавства щодо ціни реалізації природного газу передбачають включення до неї, окрім встановленої Урядом граничної ціни, також витрат із зберігання газу (постанова Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2006 року № 605).
     
     З метою уникнення різкого зростання ціни газу для вітчизняних споживачів на початку опалювального сезону 2007 року та відповідно до норм діючого законодавства витрати із зберігання газу, починаючи з 1 травня 2007 року, рівномірно розподілено шляхом включення до договірної ціни природного газу у розмірі 20,00 гривень за 1000 куб. м. При цьому тариф на природний газ, який постачається ЗАТ «УКРГАЗ-ЕНЕРГО», залишається на 12 грн. нижчим від встановленої Урядом граничної ціни газу і складає 708 грн. за тисячу кубометрів.
     
     З позицією ЗАТ «УКРГАЗ-ЕНЕРГО» щодо єдиних і недискримінаційних умов продажу газу погодилися понад 200 клієнтів компанії (в тому числі найбільші хімічні, металургійні і цементні заводи), які протягом квітня-травня уклали угоди на постачання природного газу за ціною, що включає витрати на його зберігання.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1830 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3628
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика