Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Вінниця безкоштовно отримає партію швейцарських трамваїв
Автор: Юрий Воеводин      Дата: 24.12.2020 22:02


Вінниця безкоштовно отримає партію швейцарських трамваїв      Вінниця отримає 35 швейцарських трамваїв «Tram2000» на безоплатній основі. Загалом, Швейцарія готова передати місту 70 трамваїв цієї серії.
     
     Зазначається, що Швейцарія із Вінницею підписали Угоду про продовження проєкту «Цюріхські трамваї», у рамках якого місто отримає першу партію з 35 трамваїв «Tram2000». Передбачається, що вагони почнуть надходити у 2022 році.
     
     Рішення про передачу другої партії вагонів «Tram2000» буде прийматись після проведення оцінки ефективності реалізації 1-ї частини нової Угоди.
     
     «Передача перших 116 цюріхських трамваїв зі Швейцарії сприяла проведенню революційної реформи громадського транспорту у місті Вінниця. Відтоді у щорічних опитуваннях, що стосуються задоволеності населення системою громадського транспорту в містах України, Вінниця посідає перше місце. Це є доказом раціонального та ефективного використання фінансових ресурсів вінницькою владою для розвитку міста на користь всім громадянам. Швейцарія і надалі охоче підтримуватиме Вінницю на її шляху до сталого розвитку», – сказав Посол Швейцарії в Україні пан Клод Вільд на церемонії підписання проєктної угоди, організованій в Посольстві Швейцарії у Києві.
     
     Відповідно до Угоди, Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO) безкоштовно передасть Вінниці першу партію з 35 вагонів «Tram2000», які належать Цюріхській муніципальній транспортній компанії (VBZ).
     
     Трамваї були виготовлені наприкінці 1980-х років у Швейцарії, проходили регулярний плановий капремонт відповідно до швейцарських стандартів і перебувають в хорошому робочому стані.
     
     Це більш сучасний транспорт, ніж Вінниця отримувала від Цюріха в попередні роки. Вагони оснащені електронною системою управління двигунами, економніші з погляду споживання електроенергії. Також за рахунок м’якої підвіски трамваї мають більш плавний хід, що робить проїзд для пасажирів більш комфортним і безпечним.
     
     Угодою передбачено надання запчастин, матеріалів, обладнання, консультаційних послуг та допомоги у розбудові інституційної спроможності, аналогічно тому, як це відбувалося під час першої фази співробітництва у 2006-2011 роках.
     
     Загальний бюджет ІІ фази проекту складає 3,55 млн швейцарських франків. З яких внесок SECO – 3,2 млн, компанії VBZ -50 тисяч. У свою чергу, Вінниця спрямує суму, еквівалентну 300 тис. швейцарських франків, на адаптацію трамваїв до українських стандартів, введення їх в експлуатацію та підготовку депо для обслуговування цих вагонів.
     
     Передбачається, що перші трамваї до Вінниці приїдуть у другій половині 2022 року. Впродовж 2021 року триватимуть підготовчі роботи по реалізації проєкту, йдеться про погодження документації на рівні обох держав. Також у цей період працівники трамвайного депо КП «Вінницька транспортна компанія» пройдуть тренінги у Цюріху, адже трамваї «Tram 2000» мають більшу кількість електронних пристроїв та компонентів, ніж вагони, які були передані під час першої фази проєкту.
     
     Перший Меморандум про взаєморозуміння був укладений у 2006 році між Міністерством будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України (сьогодні це Міністерство розвитку громад та територій України), Урядом Швейцарської Конфедерації, мерією Вінниці та комунальним підприємством «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» (нині – КП «Вінницька транспортна компанія»).
     
     У рамках реалізації І фази проекту «Цюріхські трамваї» з 2007 по 2011 роки до Вінниці надійшло 116 трамваїв типу «Міраж» та «Карпфен». Транспортна компанія практично повністю оновила трамвайний парк та з тих часів пропонує мешканцям та гостям міста якісні послуги європейського рівня по перевезенню пасажирів.
     
     За даними щорічного Всеукраїнського муніципального опитування IRI, Вінниця є лідером серед міст України за рівнем задоволеності мешканців громадським транспортом.


Автор: Юрий Воеводин прочтений: 1147 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 36008
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика