Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК “Нафтогаз України” закликає відновити паритет акціонерів у керівництві ЗАТ “Укртатнафта”
Автор: Станислав Власенко      Дата: 21.05.2007 23:21


     Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” заявляє про монополізацію татарстанськими акціонерами ЗАТ “Укртатнафта” права на управління Кременчуцьким НПЗ та вимагає відновлення паритету акціонерів в управлінні підприємством. Відновлення балансу в управлінні ЗАТ “Укртатнафта” сприятиме підвищенню ефективності роботи Кременчуцького НПЗ, залученню інвестицій на модернізацію виробничих потужностей та підвищенню впливу Держави на ринок нафтопродуктів України.
     
     На сьогоднішній день ЗАТ “Укртатнафта” контролюється представниками виключно татарстанських акціонерів – Фонду державного майна Республіки Татарстан та ВАТ “Татнефть”, які не зацікавлені у розвитку Кременчуцького НПЗ та сприянні реалізації національних інтересів України. Протягом останнього часу вітчизняні підприємства не мають можливості переробляти власну сировину на потужностях Кременчуцького НПЗ. Компанія “Укргазенерго” із 50% часткою Держави була змушена припинити на заводі переробку нафти. Керівництво ЗАТ “Укртатнафта” фактично зірвало національну програму по створенню в Україні стратегічного резерву нафтопродуктів, відмовивши у співробітництві державній компанії “Укртранснафта”.
     
     Монопольне керівництво татарстанськими акціонерами Кременчуцьким НПЗ також призвело до технологічної стагнації та погіршення конкурентоспроможності ЗАТ “Укртатнафта” на українському ринку нафтопродуктів. Завод знаходиться у небезпечному технічному стані. Посилена експлуатація виробничих потужностей без забезпечення належних інвестицій у ремонти та модернізацію обладнання призводить до зниження рентабельності та погіршення фінансового стану ЗАТ “Укртатнафта”. Продукція Кременчуцького НПЗ обмежена виключно внутрішнім ринком, підприємство не витримує конкуренцію з паливом виробництва російських, білоруських та європейських НПЗ. В результаті за підсумками 2006 року прибуток ЗАТ “Укртатнафта” був найнижчим за останні 5 років.
     
     Єдиною передбаченою законодавством України формою реалізації НАК “Нафтогаз України” свого права на управління підприємством є участь у зборах акціонерів. Саме тому Компанія ініціювала проведення 23 травня чергових зборів акціонерів, на яких має намір разом із татарстанськими власниками ЗАТ “Укртатнафта” прийняти рішення про відновлення паритету акціонерів в керівних органах Кременчуцького НПЗ. У випадку, якщо одна із сторін не встигне підготуватися до проведення зборів, НАК “Нафтогаз України” згідно законодавства України як власник більше 10% акцій підприємства ініціювала додаткові збори акціонерів ЗАТ “Укртатнафта”.
     
     НАК “Нафтогаз України” наголошує на законності своїх дій та засуджує поширені у ЗМІ заяви Фонду державного майна Республіки Татарстан та ВАТ “Татнефть” про тиск на ЗАТ “Укртатнафта” з боку керівництва Компанії. Особливу занепокоєність викликає той факт, що платні публікації у ЗМІ розміщують та оплачують окремі керівники ЗАТ “Укртатнафта”, тим самим засвідчуючи свою належність та беззаперечну підтримку виключно татарстанським акціонерам.
     НАК “Нафтогаз України” висловлює здивування та розчарування неконструктивною позицією татарстанських акціонерів та закликає їх до продуктивного діалогу за встановленою законодавством України юридичною процедурою. Відновлення паритету акціонерів у керівництві ЗАТ “Укртатнафта” дозволить підвищити завантаження Кременчуцького НПЗ сировиною щорічно на 4 млн. тон, збільшити виробництво бензинів та масел, ліквідувати дефіцит нафтопродуктів вітчизняного виробництва, що призведе до зниження цін на бензини та стабільного забезпечення паливом українського ринку.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1557 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3588
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика