Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Подальше збільшення ставок рентної плати поставить під загрозу видобуток вуглеводнів на 70% родовищ ДК “Укргазвидобування”
Автор: Станислав Власенко      Дата: 13.05.2007 23:20


     Чергове підвищення рентних платежів у проекті закону про державний бюджет на 2008 рік може призвести до суттєвого погіршення фінансового стану ДК “Укргазвидобування” і до зниження об’ємів видобутку енергоносіїв. Нині видобуток вуглеводнів на більшості родовищ ДК “Укргазвидобування” знаходиться на межі рентабельності.
     
     Під загрозою опиниться видобуток вуглеводнів на невеликих родовищах, що знаходяться в складних гірничо-геологічних умовах. Такі родовища складають 70% від усіх родовищ Компанії. Ставка ренти на видобуток природного газу однакова незалежно від геолого-промислових умов видобутку.
     
     Внаслідок підвищення рентних відрахувань у бюджеті на 2007 рік під загрозою недофінансування опинилися геологорозвідувальні роботи. З початку року суттєво збільшилися відрахування за геологорозвідувальні роботи (ГРР). У 2007 році збір за ГРР ДК “Укргазвидобування” складе 378 млн. грн. (у 2006 р. – 263,7 млн. грн.).
     
     Водночас будучи безпосереднім виконавцем геологорозвідувальних робіт ДК “Укргазвидобування” протягом січня-березня 2007 р. не отримувала коштів з держбюджету. Недофінансування геологорозвідувальних робіт призведе до зменшення обсягів приросту запасів і, як результат, до спаду видобутку енергоносіїв.
     
     Слід зазначити, що ДК “Укргазвидобування” як державна компанія реалізовує весь газ за фіксованою ціною для потреб населення. Подальше зростання рентних платежів може поставити під загрозу фінансовий стан ДК “Укргазвидобування”, що стримуватиме збільшення видобутку вуглеводнів та позначиться на стабільності поставок газу для потреб населення.
     
     
     Довідка: У 2007 році сплата рентних платежів за видобуток природного газу, нафти і газового конденсату ДК “Укргазвидобування” досягне рекордних 1,534 млн. грн. що майже на 500 млн., або на 50% більше ніж у минулому році. Найбільше зросли ставки ренти на видобуток природного газу з 30,6 грн. до 50 грн. за 1 тис. куб. м. Очікується, що у поточному році сплата ренти за газ ДК “Укргазвидобування” перевищить 710 млн. грн., це на 60% більше, ніж у 2006 р. Очікується, що до бюджетів всіх рівнів у 2007 р. Компанією буде перераховано понад 2,9 млрд. грн.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1864 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3548
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика