Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

В Україні ціна на цукор підвищуватися не буде
Автор: Максим Дюжев      Дата: 29.10.2020 22:05


В Україні ціна на цукор підвищуватися не буде      Прогноз виробництва цукру в Україні залишається на рівні 1,2 млн тонн, а ось середньозважена цукристість українських цукрових буряків у 2020 році нижча за минулорічну.
     
     Якщо у 2019 році середньозважена цукристість буряків в Україні була вище 17%, то цьогоріч – 16,3%. Експерт пояснює зниження цукристості гідрометеорологічними умовами під час вегетації буряків.
     
     “У період, коли цукрові буряки “набирали” цукор йшли дощі, особливо у західних регіонах країни. Вони, так би мовити “вимивали” цукор. Тобто, коренеплоди інтенсивно набирали вагу, але цукристість при цьому знижувалася”, – пояснює аналітик сировинних ринків та сільського господарства національної асоціації «Укрцукор» Назар Михайловин.
     
     Тим не менш, дефіциту цукру в країні не буде, вважає Назар Михайловин. Станом на 28 жовтня 2020 року до сезону цукроваріння вже приступили 29 заводів. Ще 4 теж повинні стати до роботи. Цукрові заводи у цьому сезоні розпочали переробку буряків у пізніші строки. Причиною є посуха в більшості регіонів України, через яку утворилась ґрунтова кірка, яка ускладнює процес збирання врожаю.
     
     Українськими аграріями було посіяно 209 тис. га цукрових буряків, що на 5% менше, аніж минулого року. Найбільше посіяно у Вінницькій, Полтавській, Хмельницькій та Київській областях.
     
     І все ж валовий збір цукрових буряків очікується достатнім для виготовлення 1,2 млн тонн цукру, що повністю забезпечує потребу України у цьому продукті.
     
     Також в країні наявні перехідні залишки з минулого року. Сумарно, цих обсягів вистачить і на внутрішнє споживання, і для експортних зобов’язань, каже фахівець. Адже українські цукровики поставляють цукор, наприклад, «The Coca-Cola Company» для виготовлення солодких напоїв, тож мають довгострокові зобов’язання.
     
     Що стосується ціни на цукор, то наразі експерт не прогнозує її підвищення. Навпаки, за словами Назара Михайловина, можна очікувати її зниження у найближчий та середньостроковій перспективі. Що стосується весни, то все буде залежати від того, чи запрацюють всі 33 заводи й того, які площі буде заплановано аграріями під цукрові буряки врожаю 2021 року.


Автор: Максим Дюжев прочтений: 495 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 35181
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика