Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Эту планету уже давно захватили негодяи, и удерживают власть, стравливая между собой тех, кто это понял.

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Як в Україні планують побороти "паперову бюрократію"
Автор: Сергей Черняк      Дата: 23.09.2020 18:20


Як в Україні планують побороти "паперову бюрократію"      Аналізуючи роботу працівників міністерств та секретаріату Кабміну було виявлено дуже цікавий факт – значну частину свого робочого часу головні спеціалісти та державні експерти витрачають на збір, без будь-якого аналізу, звітних матеріалів від:
     
     підпорядкованих центральних органів виконавчої влади;
     
     їхніх територіальних управлінь;
     
     місцевих державних адміністрацій.
     
     "Стало цікаво – яку ж кількість звітів на постійній основі готують місцеві державні адміністрації та наскільки вони важливі для реалізації державної політики? За результатами нашого дослідження таких звітів виявилося більше 4000!" – наголосив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.
     
     Він пояснив, що фахівці обласних, а також Київської міської держадміністрацій роками витрачають левову частку свого робочого часу на збір, узагальнення та направлення статистичних звітів до Києва, хоча такі дані в деяких випадках нікому вже не потрібні.
     
     Урядовець навів також приклади подібних випадків:
     
     Київська міськдержадміністрація з 1992 року звітує Фонду державного майна щодо потенційних об'єктів оренди державних підприємств;
     
     Тернопільська облдержадміністрація з 1999 року звітує Міненерго щодо питань подолання напруженості на вітчизняному ринку паливно-енергетичних ресурсів;
     
     Вінницька облдержадміністрація ще в 1995 році вирішила, що потрібно звітувати Мінекономіки щодо загального стану простроченої дебіторської заборгованості за зовнішньоекономічними операціями, хоча постановою Кабінету Міністрів України та Нацбанку від 26 грудня 1995 р. № 1044 "Про заходи щодо забезпечення контролю за зовнішньоекономічною діяльністю та валютного контролю" таке звітування взагалі не передбачалося;
     
     інші ОДА звітують відповідно до листа Мінагрополітики від 2008 року щодо питання ідентифікації і реєстрації великої рогатої худоби, хоча таке міністерство уже не раз реорганізовувалося, а відповідна статистика на центральному рівні не ведеться.
     
     "Тепер уявіть як неефективно протягом років використовувався робочий час державного службовця! В окремих підрозділах обласних, Київської міської держадміністрацій "звіти до Києва" – це 40% їхнього робочого часу. Тож коли вони повинні виконувати свої ключові функції?" – зазначив Немчінов.
     
     Він повідомив також, що, за попередніми підрахунками, на першому етапі, який був здійснений секретаріатом Кабміну, було виявлено 4 185 звітних матеріалів, які на постійній основі готують обласні та Київська міська держадміністрації.
     
     Із них:
     
     – 414 позицій виявилися неактуальними (скасованими, виконаними, такими, звітність по яких давали лише окремі облдержадміністрації), про що було терміново проінформовано обласні та Київську міську держадміністрації з проханням припинити звітування.
     
     – 2 264 позиції – та кількість звітних матеріалів, яка за пропозицією отримувачів звітів є неважливою та повинна бути скасована.
     
     "Тобто фактично 64% звітних матеріалів виявилися непотрібними, а робота фахівців щодо них марною", – наголосив Немчінов.
     
     Він додав, що в липні 2020 року було розпочато новий етап упорядкування звітних матеріалів, які готуються обласними та Київською міською держадміністраціями на постійній основі.
     
     Після опрацювання отриманих пропозицій, було виявлено 1 158 звітних матеріалів, які готуються обласними та Київською міською держадміністраціями на постійній основі, з них 1 086 готуються міністерствам та ЦОВВ.
     
     За словами Немчінова, наявність таких завдань знижує ефективність діяльності обласних, Київської міської держадміністрацій, а також унеможливлює досягнення ними швидких і якісних результатів під час виконання функцій, передбачених законом України "Про місцеві державні адміністрації".
     
     "Ураховуючи зазначене і було схвалено постанову. Мета якої – оптимізація виконання завдань, визначених актами Кабінету міністрів України, обласними та Київською міською держадміністраціями щодо подання міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади окремих звітних матеріалів на постійній основі", – пояснив він.
     
     Окрім того, цей документо спрямований на розв’язання проблеми щодо перевантаженості обласних та Київської міської держадміністрацій завданнями щодо постійного звітування, які на сьогоднішній день втратили актуальність та визначені в актах уряду.
     
     Згідно з постановою уряду передбачається:
     
     внести відповідні зміни до 32 актів Кабінету Міністрів України;
     19 визнати такими, що втратили чинність.


Автор: Сергей Черняк прочтений: 332 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 34577
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика