Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

На Закарпатті відкриють перший в Україні музей гуцульської бриндзи
Автор: Сергей Черняк      Дата: 10.08.2020 21:33


На Закарпатті відкриють перший в Україні музей гуцульської бриндзи      Наприкінці серпня у Рахові відкриється перший в Україні Музей гуцульської бриндзі. Модерний, технологічний, культурно-освітній, смачний простір, який популяризуватиме бриндзю і власне Рахівщину. Засновниця – гідеса Ольга Шкуро. Вона розповіла виданню Varosh, яким буде музей, та які у нього плани.
     
     Ольга є учасницею Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів. Члени Асоціації виготовляють і пропагують гуцульську овечу бриндзю. Як учасник проєкту ЄС “Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні”, Асоціація підготувала документи, аби рахівська овеча бриндзя одержала географічне зазначення (ГЗ). І вона отримала! У грудні 2019-го гуцульська овеча бриндзя першою в Україні одержала географічне зазначення.
     
     Що означає цей статус? Умовно кажучи, позначка ГЗ на продуктах вказує на місце їх вирощування/виготовлення. Якщо товар має значок “географічне зазначення”, то це свідчить, що його вирощують/виготовляють винятково у єдиному географічному місці. І саме там цей продукт є найкращим, а сировари в інших місцевостях уже не зможуть назвати свій сир “бриндзею”. З іншого боку, не вся рахівська овеча бриндзя може мати таку етикетку, адже для цього необхідно пройти відповідний контроль.
     
     Цей сир є направду цінним, винятковим, високогірним, з овечого молока, закарпатським – такого не скуштуєте ніде. Під час однієї з подій “Slow food” французькі експерти дізналися про гуцульський сир, скуштували і гідно оцінили.
     
     Наразі триває ремонт, Ольга з чоловіком квапляться, аби якомога швидше оснастити музей. Водночас виготовляється цифровий контент: три відео для VR-окулярів, три сюжети доповненої реальності для листівок, матеріали для ютуб-каналу музею.


Автор: Сергей Черняк прочтений: 403 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 33963
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика