Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до


Автор: Станислав Власенко      Дата: 22.11.2002 10:27


     За десять місяців поточного року в Україні встановлено 322,8 тисяч побутових лічильників газу. Загальна кількість приладів обліку газу в житловому фонді України на 1 листопада поточного року досягла 3.5 млн. одиниць, тобто лічильниками оснащено понад 32% газифікованих природним газом квартир.
     В 2002 році найбільше лічильників було встановлено у Львівській (41.9 тис. одиниць), Дніпропетровській (21.9 тис.) та Київській (18.0 тис.) областях. Найменше - у Херсонській області та на Волині, де за 10 місяців встановлено відповідно лише 5.5 та 5.7 тис. побутових лічильників газу.
     Переважна більшість лічильників (2.9 млн.) встановлена в будинках, де газ використовується комплексно, у тому числі і на опалення, а рівень оснащенності цієї категорії споживачів на 1 листопада сягнув по Україні 72%. Найвищим цей показник є в Чернівецькій (91.2%), Закарпатській (90.2%) областях та АР Крим (88.1%). Найменш оснащені газом оселі з газовим котлом Харківщини (53.6%).
     Середній рівень оснащеності квартир з газовою плитою та водонагрівачем становить 9,2%, квартир з газовою плитою - 8,4%. В житловому фонді цієї категорії встановлено 590,3 тис. лічильників.
     З 6 листопада набуває чинності постанова Кабінету Міністрів України № 1632 від 29 жовтня 2002 року, якою вводяться нові норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників у квартирах (будинках), де використовуються опалювально-варильні печі (кухонні вогнища) - ОВП. В Україні сьогодні експлуатується близько 453 тис. ОВП. Ці прилади характеризуються неефективним використанням газу, мають нестандартні пальники та низький коефіцієнт корисної дії (20% - у режимі приготування їжі та 40-80% - в режимі опалювання). У переважної більшості абонентів, які користуються ОВП, встановлені лічильники газу. Разом з тим, для 97.2 тис абонентів обсяги споживання обраховуються за нормами. Введенні окремих норм споживання для ОВП, наближених до фактичного використання газу цими приладами, за підрахунками, дозволить зменшити втрати газу в цілому по Україні на 267.2 млн. куб. метрів на рік.
     Кінцевою метою роботи "Нафтогазу України" є створення системи обліку природного газу, що забезпечить високий рівень достовірності вимірювання при його видобуванні, транспортуванні, зберіганні і споживанні. Створення такої системи забезпечить підвищення загальної ефективності роботи підприємств "Нафтогазу України" та зменшення втрат природного газу.
     
     За даними Прес-центру НАК "Нафтогаз України"
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2795 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 335
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика