Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Мы противостоим лжи! © чилблтонское послание

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

На Дніпропетровщині прокладають нові туристичні маршрути
Автор: Александр Михайленко      Дата: 22.05.2020 21:01


На Дніпропетровщині прокладають нові туристичні маршрути      У П’ятихатському районі дніпропетровщини працюють над створенням нових туристичних маршрутів. До них увійдуть унікальні куточки природи, архітектурні «перлини» та історичні пам’ятки.
     
     «В умовах закритих кордонів українська туристична індустрія переорієнтовується на внутрішній туризм. Нині в області активно працюють над тим, аби розкрити туристичний потенціал регіону і створити якісний продукт для українських та іноземних мандрівників, – сказала начальниця управління з питань інвестиційної діяльності та розвитку малого і середнього бізнесу Дніпропетровської ОДА Світлана Лагутенко. – Цікавий туристично-рекреаційний ресурс має, зокрема, П’ятихатський район. Там вже розробили паспорти історико-геоекологічних маршрутів, наразі працюють над створенням нових мандрівок краєм».
     
     Нині у П’ятихатському районі працюють над двома проєктами – «Спадщина Ераста Бродського» та «Урочище Княжі Байраки». До нових туристичних маршрутів увійдуть пам’ятки історії, археології і монументального мистецтва, природні й архітектурні об’єкти району та м. Жовті Води. Зокрема, корпуси коледжу ім. Е.К. Бродського в селищі Вишневе, літня резиденція Ераста Бродського, колишні приміщення Саксаганської лікарні та професійно-технічного училища. Також – курганні комплекси ІІ тис до н.е., білі піски у Вільногірську, штучно створений Ерастівський кар’єр. А ще, балка Княжі Байраки – місце битви гетьмана Богдана Хмельницького з поляками на Жовтих Водах у травні 1648 року.
     
     Нові маршрути розробляє П’ятихатська райдержадміністрація спільно з департаментом економічного розвитку Дніпропетровської ОДА, головами ОТГ району, представниками виконкому Жовтоводської міської ради, приватних та громадських організацій.


Автор: Александр Михайленко прочтений: 246 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 32820
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика