Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Надбання глупоти
Автор: Омельчук Юлия Ивановна      Дата: 20.02.2020 22:33
Дабы застраховаться от маразма и жить благоразумно и толково, читайте РОТТЕРДАМСКОГО Эразма в трактовке Леонида ХОМЯКОВА! Марк ВЕЙЦМАН

Надбання глупоти      Книжкова полиця
     Надбання глупоти
     Роман Журналіста з Прекрасною Дамою без комплексів
     Дабы застраховаться от маразма
     и жить благоразумно и толково,
     читайте РОТТЕРДАМСКОГО Эразма
     в трактовке Леонида ХОМЯКОВА!
     Марк ВЕЙЦМАН
     У столичному кінотеатрі «Ліра» (вул. Велика Житомирська, 40) відбувся ювілейний вечір науковця в галузі економічної аналітики, математики та фізики, педагога з 20-річним досвідом, письменника-сатирика Леоніда ХОМ’ЯКОВА-старшого до 80-ліття від дня його народження. Сам Леонід Костянтинович сьогодні позиціонує себе також як блогер, журналіст, музикант і просто життєлюб. А на моє глибоке переконання, він є ще й невиправним романтиком.
     У видавництві «Друкарик» побачила світ іронічна сатирично-філософська повість Леоніда Хом’якова «Надбання глупоти». Дизайнер видання – майстер художньої карикатури Геннадій Назаров. Презентацію книги було проведено під час творчої зустрічі. Слухачі мали нагоду насолодитися добрим вином, тонким гумором, життєвими історіями, чарівною музикою, витонченою поезією, актуальною сатирою та розумними розмовами.
     Привітати автора в затишному кінозалі зібралися друзі й однодумці – громадські та культурні діячі: журналісти, мистецтвознавці, музиканти, письменники, художники… Спеціальні гості програми – граф-меломан із Тоскани Альфредо Бальдзаретті, акустичний рок-гурт «Мантри Магдалени» в складі Олексія Гусака та Дмитра Стародубенка, співачка Вікторія Пастух. Порадував гостей цікавим джазовим номером і сам винуватець торжества. Після закінчення основної програми відбулася автограф-сесія – усі охочі отримали в подарунок або ж придбали книгу «Надбання глупоти» з авторським підписом. До речі, замовити примірник з автографом і поспілкуватися з ювіляром можна за таким посиланням: https://www.facebook.com/leonidas.khomiakov
     – За всіх часів цивілізовані народи високо цінували розум, – розмірковує Леонід ХОМ’ЯКОВ, представляючи читачеві свою книгу. – Особливою шаною користувалися мудреці – носії найвищого розуму. Зовсім іншим було ставлення до глупоти. Чому так? Невже Господь помилився, наділивши людей не тільки розумом, а й глупотою? До цієї теми звертався, приміром, Еразм Роттердамський – письменник-гуманіст, один із найяскравіших мислителів доби Відродження. А головне – він переконливо й водночас весело, неначе граючись, довів вирішальну роль глупоти в становленні культури й цивілізації. 1509 року результатом його досліджень стала книга «Похвала Глупоті», що увійшла до золотого фонду світової літератури.
     Тож Леонід Хом’яков і не думає приховувати того, що ідея створити власний авторський текст виникла в нього під впливом праці 500-літньої давнини. За його словами, підпавши, як колись у юності, під чари героїні, яка поєднала в собі фатальну чарівність земної краси з гіпнотичною силою надлюдської, парадоксальної логіки, отримав неабияке джерело натхнення до роздумів і фантазування.
     «Коли в нас виробництво всіляких розумах – експертів, професорів філософії, навіть дипломованих геніїв, поставлено на конвеєр, – читаємо в авторській передмові до книги. – Аж раптом якась неакредитована особа, до того ж без імплементації хоч би в якусь державну структуру, сміє заявляти про переваги глупоти над сертифікованим розумом!».
     Кожне слово промовляє до нас нестандартністю думок і широким світоглядом автора. Гнучкий розум ученого, прекрасне почуття гумору, відчуття міри й такт – такі риси допомогли Леонідові Костянтиновичу написати цікаву книжку із захопливим сюжетом, без моралізаторства й нудних мудрувань.
     У цьому легко може переконатися кожен, хто візьме до рук іронічну повість Леоніда Хом’якова «Надбання глупоти». Читаючи вдумливо й неспішно, неначе смакуючи цікаве, якісне читво, слідкуючи за гострою інтригою, яку тримає автор, можна по-новому поглянути на давно відомі, здавалося б, очевидні речі. А на десерт, наприкінці майже фантастичної розповіді, читачі отримають перчинку-сюрприз – несподівану розв’язку літературного твору!
     Юлія ОМЕЛЬЧУК,
     журналістка, літературознавиця


Автор: Омельчук Юлия Ивановна прочтений: 15031 оценки: 5 от 7
© Свидетельство о публикации № 31313
  Цена: 665 noo



Ваши комментарии


Омельчук Юлия Ивановна Sun Feb 23 17:15:49 2020 Мені більше за все сподобалося, коли виявилося, що це був не сон. :) ОМЕЛЬЧУК Любов, 9 років.
Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика