Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Подаруй дітям красу звуків…
Автор: админ      Дата: 30.03.2007 00:14


     Дитячий садочок №485 для тотально глухих дітей зібрав під своїм дахом дітей з малоза-безпечених сімей та сімей, в яких батьки-алкоголіки. Це єдиний садочок в м. Києві для дітей , позбавлених радості чути всю красу оточуючих нас звуків. Ці діти позбавлені не тільки слуху та можливості навчитись говорити, але й не мають навіть таких простих, але над-звичайно важливих у їх віці речей як іграшки, ігрові майданчики, і просто тепло і затишок в бідній оселі, в якій вони зараз мешкають.
     Ми – група ініціативних молодих людей. Ми прийняли рішення підтримати цих дітей. Ми: облаштовуємо класи (встановлюємо звукозаписуючу апаратуру для навчання глухих дітей, комп’ютери), ремонтуємо кімнати в яких вони живуть, передаємо для них іграшки, одяг та взуття. Хоч і це на жаль так мало, що їм може зараз допомогти.
     
     Як Ви можете їм допомогти:
     § оплатити рахунки:
     1) за спеціалізоване обладнання (апарати для навчання глухих дітей);
     2) за ремонт приміщення та ремонт даху;
     3) за меблі дитячі, дорослі для викладачів (шафи та стільці)
     4) за облаштування та утворення комфортних умов проживання (комп’ютер, холодиль-ник, телевізор, праска, пилосос);
     5) за спортінверта.
     
     § забезпечити:
     1) одягом та взуттям для дітей від 2 до 9 років;
     2) іграшками;
     3) канцтовари;
     4) продуктами харчування.
     
     Будемо раді прийняти будь-яку Вашу допомогу (не обов’язково оплата рахунків)
     
     ***
     Порушення слуху або повна його втрата, звичайно, дуже сумний діагноз і для дитини, і для його батьків. Важко змиритися з тим, що маленька дитинка на все життя позбавлена мо-жливості сприймати такий багатий і незліченно різноманітний світ звуків! Але набагато гір-ше усвідомлювати, що вада створює між малюком і навколишніми людьми величезну пере-шкоду, ізолює його від світу. Проте це зовсім не означає, що життєва доля такої дитини -- самота і ізоляція. За повноцінне існування малюка, що не чує, можна і потрібно боротися.
     
     Глухі – такі ж, як усі
     
     Малюки, що не чують, – абсолютно звичайні діти. Вони так само люблять бігати, грати, танцювати, веселитися і пустувати, експериментують з різними предметами, будують, ліп-лять і малюють. Але дуже часто їм ні з ким грати. Батьки дітей з нормальним слухом не за-охочують їх спілкування з глухими, а деколи і перешкоджають таким контактам. Чому? То-му що ненавчений малюк, який не чує - не розмовляє. Замість членороздільної мови він ви-дає вигуки, іноді користується жестами, не розуміє мови на якій до нього звертаються. Цим його поведінка різко відрізняється від однолітків з нормальним слухом, які, якщо через вік і не уміють говорити, розуміють звернення. А їх нечленороздільний лепет сприймається ото-чуючими як щось абсолютно природне («Адже він ще маленький!»).
     
     Подібні ситуації травмують батьків глухої дитини, та і сам він з часом починає відчува-ти себе відмінним від інших. Але порушення слуху, яким би важким воно не було, не є не-переборною перешкодою при навчанні дитини мови. Ті або інші залишки слуху мають всі глухі діти, тому відповідне сприйняття необхідно розвивати навіть в тих випадках, якщо ці залишки – мінімальні. При створенні певних умов діти, що не чують, досягають високого рівня розвитку і мови і слуху.
     
     Діти з порушеним слухом повинні жити разом з тими, що чують і мати рівні з ними можливості. Це одне з головних завдань навчання і виховання такої дітвори.
     
     Якщо ти готовий проявити свою любов цим дітям, стати внеском та змінити їхнє життя, подзвони 8 (067) 300 00 13 або напиши на elena.reva@gmail.com
     
     
     З повагою, Лена Рева, лідер ініціативної групи.
     


Автор: админ прочтений: 2216 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 3124
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика