Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Як довго протримається високий експорт української кукурудзи
Автор: Сергей Черняк      Дата: 29.01.2020 19:43


Як довго протримається високий експорт української кукурудзи      У січні-травні поточного року темпи експорту кукурудзи з України залишаться досить високими, і на зовнішні ринки в зазначений період буде поставлено 17,2 млн тонн зерна. В кінці ж сезону-2019/20 темпи її експорту сповільняться, і в останні 2 місяці обсяги поставок складуть лише близько 150 тис. тонн на місяць, що, відповідно, на 60 тис. тонн і 110 тис. тонн нижче показників серпня й вересня 2019 р., прогнозує незалежний експерт українського ринку зернових і олійних культур Олег Левченко.
     
     Так, на думку експерта, високі темпи експорту кукурудзи з України збережуться аж до травня ц.р., а потім помітно скоротяться, і, згідно з його прогнозними оцінками, у наступні 4 місяці сумарний обсяг відвантажень складе близько 1,5 млн тонн.
     
     «На тлі скорочення валового збору порівняно з рекордним обсягом виробництва в 2018 р., Україна продовжує дивувати високими темпами експорту зерна. Тільки за перші 3 місяці 2019/20 МР української кукурудзи на зовнішні майданчики було поставлено на 2,25 млн тонн більше, ніж за аналогічний період минулого сезону», — зазначив Олег Левченко.
     
     Експерт також підкреслив, що тенденція істотного приросту обсягів експорту збережеться на початку 2020 р. Так, згідно з даними лайн-апів, в січні-лютому експорт кукурудзи з морпортів України складе 8,1 млн тонн, що на 1,3 млн тонн вище показника роком раніше.
     
     «Це дуже вражає з урахуванням того, що зібраний в 2019/20 МР урожай кукурудзи хоч і є другим після рекордного, але з урахуванням істотного скорочення обсягів перехідних залишків загальна пропозиція зернових в Україні помітно нижче торішньої», — уточнив він.
     На думку О. Левченко, ситуація, що склалася багато в чому обумовлена вельми привабливою ціновою кон’юнктурою, яка склалася на українському експортному ринку кукурудзи, а також зберігається стабільно високим інтересом імпортерів до її закупівель.
     
     «Чого вартий тільки приріст обсягів імпорту Єгиптом у поточному сезоні, який за перші 3 місяці закупив понад 1 млн тонн української кукурудзи, в той час як за аналогічний період минулого сезону цей показник ледь сягав 0,3 млн тонн», — підсумував експерт.


Автор: Сергей Черняк прочтений: 479 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 30915
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика