Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Експорт вітчизняного волоського горіха збільшився на 33,3%
Автор: Олег Баль      Дата: 11.12.2019 21:38


Експорт вітчизняного волоського горіха збільшився на 33,3%      Новий врожай волоського горіха українського виробництва виявився вищим за попередні очікування ринку, що вже позитивно відбилося на обсягах експорту. У листопаді поточного року експорт волоського горіха приніс $28,8 млн валютної виручки – на 33,3% більше, ніж роком раніше.
     
     Саме на волоський горіх припало більше половини (51%) всієї експортної виручки плодоовочевого сектора України за листопад 2019 року. При цьому обсяги експорту зросли ще істотніше в порівнянні з листопадом минулого року – на 62%. В цілому ж, за перші два місяці сезону 2019/20 (жовтень-листопад 2019 року) експорт волоського горіха в натуральному вираженні виріс на 75%, а у вартісному – на 28%.
     
     «Це говорить про чергове значне зниження середньої експортної ціни на волоський горіх. Така тенденція зберігається вже другий сезон поспіль і ставить під загрозу подальший розвиток цього бізнесу в Україні, особливо якщо враховувати зміцнення курсу національної валюти по відношенню до долара і євро, що ще більше знижує закупівельні ціни на волоський горіх всередині країни. Зниження закупівельних цін, в свою чергу, знижує мотивацію заготівельників і населення займатися збором, сушінням, який рубав і реалізацією ядра волоського горіха – адже основна частина експортованих з України горіхів вирощується не в промислових садах», – пояснюють аналітики.
     
     Як правило, експорт волоського горіха з України сягає свого максимуму саме в листопаді кожного року, після чого починає знижуватися в міру зниження запасів горіха на складах експортерів. Найнижчий рівень експорту горіхів з України спостерігається щорічно в липні-вересні.
     
     «Поступово в Україні в плодоношення вступають промислові плантації волоських горіхів. При цьому точну площу таких плантацій в країні оцінити досить складно, однак відомо, що тільки в 2018 році було висаджено не менше 1,5 тис. га садів волоського горіха, чому, частково, сприяло відновлення програми державної компенсації витрат на саджанці. Загальна ж площа промислових плантацій волоського горіха в Україні, за найскромнішими підрахунками, становить не менше 6 тис. га. А значить, в найближчі роки варто очікувати зростання пропозиції якісного та більш дорого волоського горіха з України на експортні ринки», – вважають аналітики.


Автор: Олег Баль прочтений: 324 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 30099
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика