Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У зв’язку з критичним станом розрахунків за енергоносії
Автор: Станислав Власенко      Дата: 13.03.2007 21:29


     НАК “Нафтогаз України” вживатиме найжорсткіших заходів з метою виправлення критичної ситуації, що склалася в сфері розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) за спожитий природний газ. За підсумками січня-лютого підприємства теплокомуненерго оплатили лише 48% вартості отриманого газу. Загальний борг ТКЕ перед НАК “Нафтогаз України” з початку року перевищив 1,23 млрд. грн.
     
     Правління Компанії 6 березня ухвалило рішення про обмеження газопостачання ТКЕ областей та міст, де рівень оплати природного газу є вкрай низьким.
     
     Обмеження газопостачання у разі непогашення заборгованості до 13 березня розпочнуться у Херсонській (оплачено лише 21% вартості спожитого газу), Дніпропетровській (33%), Закарпатській (35%), Харківській (43%), Вінницькій (48%) і Луганській (42%) областях, а також у містах Дніпропетровськ (20%), Макіївка (43%) і Кривий Ріг (40%). Підприємства ТКЕ залишатимуться відключеними від газопостачання до повного погашення наявної заборгованості. Загальний борг ТКЕ перелічених областей та міст складає 542,5 млн. грн., що становить 44% від загального по Україні.
     
     Повідомлення про необхідність термінового погашення заборгованості та можливість обмеження газопостачання були розіслані на підприємства ТКЕ, а також до обласних та місцевих державних адміністрацій. Компанія надала свої пропозиції щодо заходів спрямованих на покращення розрахунків ТКЕ до Кабінету міністрів України і отримала дозвіл на обмеження газопостачання теплокомуненерго-боржників. Такий крок є необхідним для належної підготовки комплексу теплокомуненерго до опалювального сезону 2007-2008 рр.
     
     НАК “Нафтогаз України” вичерпала переговорні методи вирішення проблеми накопичення неплатежів теплокомуненерго, що відбувається навіть в умовах надзвичайно теплої зими. Компанія більше не має можливості здійснювати кредитування підприємств ТКЕ і закривати очі на бездіяльність місцевої влади у питанні розрахунків за природний газ. НАК “Нафтогаз України” покладає повну відповідальність за негативні наслідки, пов’язані із вимушеним обмеженням газопостачання, на керівників підприємств ТКЕ та місцевих органів влади.
     
     НАК “Нафтогаз України” приносить вибаченням сумлінним платникам за газ та теплову енергію, яким можуть бути завдані незручності внаслідок вимушених дій Компанії. Водночас, Компанія не має інших дієвих методів впливу на злісних неплатників, дії яких здатні поставити під загрозу надійність системи газо- та теплопостачання держави в цілому.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1319 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2978
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика