Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

На Миколаївщині працює унікальний завод з переробки рапанів
Автор: Ростислав Мищенко      Дата: 20.11.2019 20:44


На Миколаївщині працює унікальний завод з переробки рапанів      Промисловий вилов рапанів на Одещині та Миколаївщині триває вже другий сезон. З відкриттям заводу робота з’явилася в жителів сіл Очаківського району Миколаївській області. Тут із молюска готують заморожений напівфабрикат та відправляють на експорт до Японії та Китаю.
     
     Новий напрямок рибальства – корисний для екології. Рапани винищили майже всіх гребінців і значну кількість устриць у Чорному морі, а тепер знищують мідій, які є природним фільтром води. Рапани збирають на дні Чорного моря на глибині 12 метрів під водою. Процес подібний до збору грибів у лісі. За 5 годин роботи рибалка дістає з моря кілька сіток вагою в 50 кілограмів.
     
     «Рапани збирають з квітня по листопад. У теплу пору – із застосуванням водолазів, а у холодну пору – тільки шляхом промислового лову. Розмножується вона дуже швидко, тому робота є завжди. Молюск поширюється дуже інтенсивно, єдиний його ворог – морська зірка – не водиться в наших широтах через занадто престной води», – розповідає Олександр Кепін, директор заводу «АЛМУС».
     
     Від рапанів продається все. Кришечки відправляють до Арабських Еміратів, де їх використовують у косметології. Нутрощі забирають звіроферми на корм норкам. Змелена мушля з чистого кальцію – добрий будівельний матеріал. А м’ясо йде у столичні ресторани і на експорт – зокрема у Японію та Китай.
     
     «Нам є куди розвиватися – підприємство може переробляти в п’ять разів більше рапанів, ніж ми переробляємо зараз, але поки тільки набираємо обертів, вибудовуємо канали закупівлі рапани», – додав Кепін.
     
     Для відкриття лише одного заводу з переробки рапанів у Очаківському районі Миколаївської області залучили $1,5 млн іноземних інвестицій. Всього в Україні вже працюють три заводи із переробки рапанів. Відтак вітчизняні виробники поступово складають конкуренцію беззаперечним лідерам ринку – турецьким експортерам замороженого м’яса рапанів до країн Далекого Сходу.


Автор: Ростислав Мищенко прочтений: 652 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 29767
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика