Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Gens Una Sumus. (лат. "Мы все одна семья.") © лозунг FIDE

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

В яку країну українці зможуть подорожувати за внутрішніми паспортами
Автор: Сергей Черняк      Дата: 13.11.2019 06:35


В яку країну українці зможуть подорожувати за внутрішніми паспортами      Молдова і Україна почнуть переговори щодо поїздок громадян за ID-картками. У Молдові вже зареєстрований відповідний законопроєкт.
     
     Проєкт угоди передбачає розширення переліку документів, на основі яких громадяни Молдови та України зможуть перетинати молдавсько-український кордон.
     
     Зазначається, що розмови про перетин кордону без закордонних паспортів уже не раз підіймалися.
     
     Таким чином, українці будуть їздити в Молдову, пропонуючи на кордоні паспорт з електронними даними, а жителі Молдови — на основі закордонних паспортів або посвідчень особи.
     
     З січня 2016 року, з початку оформлення біометричних документів в Україні 4 мільйони ID-карток Міграційна служба оформила . При цьому лише з початку 2019 року оформлено понад 1,2 мільйони ID-карток.
     
     Що варто знати про ID-карту?
     
     Паспорт громадянина України у формі ID-картки є документом, який посвідчує особу та підтверджує громадянство на території України. На відміну від паспорта-книжечки, документ нового зразка відповідає найсучаснішим міжнародним стандартам у сфері безпеки документів. Завдяки імплантованому електронному безконтактному носію (чіпу), який містить персональні та біометричні дані власника ID-картки, він надійно захищений від підроблення та копіювання і є одним з кращих за якістю серед біометричних паспортів у багатьох країнах світу.
     
     Крім того, ID-картка, яка є документом для внутрішнього використання всередині держави, технічно відповідає і міжнародним вимогам до проїзних документів. Власники ID-карток мають можливість без закордонного паспорта безперешкодно перетинати державний кордон України для подорожей до Грузії та Туреччини.
     
     Кому видають такий паспорт?
     
     Зазначимо, що останнім часом паспорт громадянина України сучасного зразка набуває дедалі більшої популярності: найчастіше власниками ID-карток стають молодь та люди середнього віку, проте все частіше її бажають оформити літні люди, крім того – вперше і безкоштовно ID-картка оформляється для осіб, які досягнули 14-річного віку.
     
     Разом з тим, спостерігається зростання рівня довіри громадян до Міграційної служби та паспортної системи загалом. Про підвищення довіри до паспортів громадянина України нового зразка свідчить той факт, що більше 86% власників ID-карток при оформленні документа надають згоду на внесення до чіпу відомостей про відцифровані відбитки пальців рук.


Автор: Сергей Черняк прочтений: 414 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 29670
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика