Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Мы противостоим лжи! © чилблтонское послание

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ВІДКРИТЕ РІШЕННЯ – ЗВЕРНЕННЯ “ПРО НЕПРИПУСТИМІСТЬ ПЕРЕНЕСЕННЯ БРАТСЬКИХ МОГИЛ ВОЇНІВ-ВИЗВОЛИТЕЛІВ в ЕСТОНІЇ та ЗНЕСЕННЯ ПАМ’ЯТНИКА ВОЇНУ-ВИЗВОЛИТЕЛЮ м.ТАЛЛІНА від ФАШИСТІВ”
Автор: админ      Дата: 05.03.2007 15:30
Всеукраїнська Чорнобильська Народна Партія

     Парламентом Естонії прийняті ганебні Закони «Про захист військових поховань» і "Про знос заборонених споруджень", згідно яким Уряд через комісію з військових поховань міністерства оборони Естонії може приймати рішення про перепоховання військових останків із братських могил усупереч думці громадськості, рішенням муніципальної влади і волі родичів загиблих. Пам'ятники біля військових могил можуть бути демонтовані та перенесені на нове місце і відновлені фрагментарно, а не в колишньому виді. Передбачається також ліквідація пам'ятника Воїну-Визволителю в м.Талліні, що уже більш півстоліття стоїть над братською могилою радянських солдатів на міському пагорбі Тинісмягі.
     Дані законопроекти були ініційовані Реформістською партією та підтримані союзом правих партій "Союз Батьківщини - Республіка" і Соціал-демократичною партією Естонії. Проти планів Реформістської партії виступили Центристська партія і "Народний Союз Естонії", які входять до коаліції. Проти даного закону виступили численні громадські організації російської громади Естонії.
     Скандальні закони викликали великий резонанс у суспільній свідомості Європи.
     З їхньою різкою критикою виступив цілий ряд керівників європейських держав.
     Президент Міжнародної федерації учасників руху Опору Мішель Вандерборгт від імені європейських ветеранів Опору направив відкритий лист-протест прем'єр-міністру Естонії Андрусу Ансипу. Ветерани Опору виражають "глибоке обурення запланованим опоганенням шанованих місць, що зберігають пам'ять про тих, хто ризикував своїм життям заради звільнення Європи від фашистського ярма”. На їхню думку, "це серйозно підриває демократичні основи Європи і суперечить цінностям європейського єднання".
     Про тенденційне відношення керівництва Естонії до пам'ятників Другої світової війни свідчить ще один факт, про який згадав Мішель Вандерборгт: улітку 2006 року в естонському селі Синимяє ветерани 20-й дивізії СС відкрили пам'ятники колишнім есесівцям з Бельгії і Нідерландів. Ця подія викликала обурення і протести бельгійських громадських організацій, які попереджають про небезпеку відродження неофашизму в країнах Європейського союзу. Але естонських парламентаріїв чомусь мало бентежить те, що вони роблять і що про них думають у Європі. Недовго думаючи, вони оголосили Днем національної жалоби 22 вересня - День звільнення Талліна від нацистів і скинення тодішнього профашистського естонського уряду.
     Увесь світ знаходиться в шоку від подібних проявів неофашизму в Естонії і мстивої ненависті естонської влади до своїх країн-сусідів зі Сходу.
     В зв’язку з вищенаведеним збори ВИРІШИЛИ:
     1.ЗВЕРНУТИСЬ до Президента, Голови Верховної Ради та Прем’єр-Міністра України і Київського Міського Голови щодо НАПРАВЛЕННЯ відповідних протестних звернень Президенту, Парламенту та Уряду Естонії і Меру м.Талліна про неприпустимість перенесення братських могил воїнів-визволителів в Естонії, де поховано близько 30% наших співвітчизників, та знесення пам’ятника Воїну-Визволителю м.Талліна від фашистів;
     2.ВИРАЗИТИ СВОЄ НАДЗВИЧАЙНЕ ОБУРЕННЯ діями естонської влади щодо відродження фашизму і ганебних проявів вандалізму до братських могил воїнів-визволителів в Естонії, зокрема до пам’ятника Воїну-Визволителю в м.Талліні
     
     Голова зборів: Красін О.Г.
     Секретар зборів: Бахмурова А.О.
     


Автор: админ прочтений: 2334 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2909
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика