Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ВІДКРИТЕ РІШЕННЯ – ЗВЕРНЕННЯ “ПРО НЕПРИПУСТИМІСТЬ РОЗМІЩЕННЯ США ЕЛЕМЕНТІВ ПРОТИРАКЕТНОЇ ОБОРОНИ В ЧЕХІЇ І ПОЛЬЩІ, ТОМУ ЩО ЦЕ НЕСЕ ЗАГРОЗУ УКРАЇНІ”
Автор: админ      Дата: 05.03.2007 15:30
Всеукраїнська Чорнобильська Народна Партія

     Сполучені Штати прийняли рішення розмістити елементи системи протиракетної оборони (ПРО) в Чехії і Польщі до 2012 року. Передбачається, що американські ракетні установки можуть бути розташовані у Польщі, а радари - в Чехії. Найбільш вірогідним місцем їх дислокації може стати полігон "Лібава" на північному сході країни. Станцію обслуговуватиме американський персонал, який складатиметься "приблизно з 200 чоловік, вартість цього проекту оцінюється в $ 1,5-2 млрд..
     Офіційний представник Міністерства оборони США генерал-лейтенант Генрі Оберінг заявив, що ці системи ПРО не стануть загрозою безпеки Росії і націлені лише на те, щоб збивати іранські чи корейські ракети, здатні долітати до Східної Європи. Одночасно Оберінг визнав, що в Ірану і Північній Кореї немає міжконтинентальних балістичних ракет і що вони в даний момент не представляють загрози для держав Східної Європи.
     Міністр оборони РФ Сергій Іванов підкреслив, що Росія не довіряє заявам Вашингтону про те, що США прагнуть таким чином протистояти ракетній загрозі з боку Ірану і Північної Кореї. Міністр зазначив, що ні Іран, ні КНДР не мають у даний час і не будуть у майбутньому мати можливості побудувати ракети, здатні досягти Європи, тому створення системи ПРО в Європі порушить стратегічний баланс сил на континенті і може призвести до нової гонки озброєнь. Сергій Іванов повідомив, що задля забезпечення своєї безпеки Росія буде вимушена вийти з договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. За його словами, у разі появи таких об'єктів у Польщі та Чехії Росія буде змушена націлити на них свої ударні засоби.
     Командувач Космічними військами Росії генерал-полковник Володимир Поповкін заявив, що можливе розміщення в Чехії і Польщі елементів американської системи ПРО несе загрозу для безпеки Росії. Він зазначив: «Дуже сумнівно, що траєкторії іранських ракет проходитимуть над територією Чехії і Польщі. Якби подібні станції і об'єкти створювали в Туреччині, тоді якоюсь мірою можна було б говорити про те, що вони націлені проти іранських ракет. У той же час заявлена дальність виявлення цілей станції в Чехії - 4-4,5 тис. км. - дозволяє “бачити” стратегічні ядерні сили, розташовані в європейській частині Росії і на Північному флоті».
     Про небезпеку планів США щодо розміщення елементів ПРО в сусідній Польщі і Чехії висловлюють і в міністерстві оборони Білорусії: "не дивлячись на те, що протиракетна оборона є оборонною за своєю суттю, її створення поблизу білоруських кордонів не може розглядатися як дії, направлені на підвищення рівня довіри між Білоруссю і Росією, з одного боку, і країнами НАТО, з іншого, створення США додаткових елементів ПРО в короткостроковій або довгостроковій перспективі неминуче спричинить адекватну відповідь з боку Росії і підвищить рівень міжнародної напруженості".
     Екс-міністр оборони України Олександр Кузьмук вважає адекватною реакцію Росії на розміщення ПРО США в Польщі та Чехії. Кузьмук не вважає, що існує загроза з боку Ірану та Північної Кореї, оскільки ці країни на сьогодні не можуть виробляти міжконтинентальні балістичні ракети, проти яких, за його словами, і можуть розміщуватися протиракетні бази у Європі. На думку О.Кузьмука, можливе розміщення системи ПРО в Європі означає новий виток гонки озброєнь.
     Голова правління Центру прикладних політичних досліджень Володимир Фесенко заявив: “Треба зазначити, що є спроби втягнути в цей проект і Україну. В будь-якому випадку, з`явилась інформація, що найближчими днями відбудеться звіт американських військових щодо переговорів про можливу участь України в цьому проекті. На мій погляд, так чи інакше, реалізація цього проекту є серйозним викликом для України, тому що посилює напруження навколо її кордонів”.
     
     В зв’язку з вищенаведеним збори ВИРІШИЛИ:
     1.ВИМАГАТИ від Президента, Верховної Ради і Уряду України ЗАЯВИТИ ПРОТЕСТ США Чехії, Польщі, НАТО і ЕС проти розміщення США елементів ПРО в Чехії і Польщі
     2.ЗАЯВИТИ СВІЙ ПРОТЕСТ Послам США, Чехії, Польщі і представникам НАТО та ЕС в Україні проти розміщення США елементів ПРО в Чехії і Польщі.
     
     Всеукраїнська Чорнобильська Народна Партія
     “За добробут та соціальний захист народу”
      Деснянська районна організація м.Києва
     
     02222, Україна, м.Київ, вул. Маяковського 63-А, кв.210 Ідентифікаційний код: 20078843
     Телефон: (380) 044– 530-19-39
     E-mail: chernobyl-86@mail.ru
     Факс: (380) 044 - 530-35-22 http: //www.chernobyl.org.ua
     
     Голова зборів: Красін О.Г.
     Секретар зборів: Бахмурова А.О.
     
     


Автор: админ прочтений: 2408 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 2908
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика